Romania. ATENTIE! AVERTIZARE IMPORTANTA de la Autoritati

Autoritatile din Romania au emis astazi o avertizare foarte importanta cu privire la Samsung GALAXY S10, sau iPhone XS, iata ce au avut de spus pentru romani.

romania avertizare scam

Romania pare sa fi devenit o tinta favorita a celor care vor sa le faca rau oamenilor obisnuiti care nu au prea multe cunostinte tehnice, insa autoritatile incearca in mod constant sa ne protejeze de cei care vor sa ne faca rau. Astazi vorbim despre o noua avertizare a CERT-RO privind Compania Nationala Posta Romana, imaginea Postei fiind folosita intr-un nou atac de tip scam care are menirea de a fura datele cetatenilor cu telefoane mobile.

CERT-RO este o agentie guvernamentala menita sa descopere atacurile cibernetice din Romania, inclusiv cele impotriva institutiilor statului, dar sa si anunte cetatenii cu privire la cele care ii vizeaza in mod direct. In ceea ce priveste avertizarea pentru Posta Romana, e vorba despre o campanie de tip scam in care romanilor li se spune ca pot primi un Samsung GALAXY S10, iPhone XS, sau iPad Air 2 daca participa la un simplu sondaj de opinie facut de “Posta”.

Romania. ATENTIE! AVERTIZARE IMPORTANTA de la Autoritati

romania avertizare scam posta romana

In realitate, cetatenii din Romania nu fac altceva decat sa raspunda la o serie de intrebari prin care renunta la o parte dintre datele persoanale, care in schimb ar putea fi folosite pentru a fura conturi de socializare, sau eventual pentru atacufi financiare. Pentru a face lucrurile si mai credibie, scammerii folosesc o poza falsa cu o persoana din Romania care spune ca a castigat un Samsung GALAXY S10 in urma participarii la acel sondaj de optinie, dar nu trebuie sa va lasati pacaliti.

Nou atac de tip #scam vizează clienți care utilizează servicii de la Compania Nationala Posta Romana. Momentan link-ul este inactiv, însă este posibil ca această campanie să fie replicată și pe alte site-uri compromise. Rețineți faptul că astfel de promoții sunt de obicei prezente exclusiv pe canalele oficiale ale companiilor.

CERT-RO a primit de la diverse cetateni din Romania alerte privind atacul de tip scam in care este din nou implicata Compania Nationala Posta Romana, o situatie identica fiind intalnita acum cateva luni. Atunci scammerii incercau sa pacaleasca romanii tot cu telefoane Samsung GALAXY S10, sau iPhone XS, si probabil au avut succes, din moment ce au decis sa repete schema folosind fix aceleasi modele de smartphone-uri, foarte populare, de altfel.