Google. Cea mai MARE SCHIMBARE pentru Aplicatiile Android

Google. Cea mai mare schimbare pentru aplicatiile Android a fost anuntata de catre compania americana, iata de ce vor beneficia toti utilizatorii foarte curand.

google rating aplicatii android

Google. Compania americana a anuntat foarte multe noutati pentru utilizatorii sistemului de operare Android, iar printre ele se numara si una care se va aplica pentru Google Play, si va fi extrem de importanta. Mai exact, compania Google a anuntat ca rating-urile pentru aplicatiile din Google Play vor fi in totalitate recalculate pentru a evidentia mai bine atat popularitatea aplicatiilor disponibile pentru ei, cat si experienta pe care acestea o ofera dupa instalare.

Google. Avand in vedere ca exista aplicatii care au comentarii mai vechi de 11 ani in Google Play, iar unele dintre ele nu sunt tocmai pozitive, pentru ca la inceput aplicatiile au avut probleme, rating-urile unor titluri nu sunt tocmai bune. Avand in vedere ca nu vrea sa stearga rating-urile lasate de catre utilizatori pentru aplicatii, cei de la Google au decis sa faca o recalculare a acesora in functie de vechimea pe care o au in cadrul magazinului de aplicatii Google Play.

Google. Cea mai MARE SCHIMBARE pentru Aplicatiile Android

Google. Mai exact, rating-urile mai noi lasate de catre utilizatori vor conta mai mult in rating-ul total al unei aplicatii, pe considerentul ca feedback-ul mai noi prezinta mult mai bine ce ofera aplicatia. Google vrea sa faca un fel de actualizare a rating-urilor de care au parte aplicatiile, astfel incat nota finala sa reflecte cat mai bine ceea ce are aplicatia de oferit in acest moment, nu ceea ce oferea cand au fost lasate acele rating-uri, iar cam la fel este gandit sin App Store.

We’re also making big changes to another key source of performance data: your user reviews. Many of you told us that you want a rating that reflects a more current version of your app, not what it was years ago — and we agree. So instead of a lifetime cumulative value, your Google Play Store rating will be recalculated to give more weight to your most recent ratings. Users won’t see the updated rating in the Google Play Store until August, but you can preview your new rating in the Google Play Console today.

Google. Schimarile acestea pentru rating-urile aplicatiilor vor intra in efect incepand din luna august, dar nu se stie clar cam cat urmeaza sa dureze recalcularea lor, asa ca trebuie sa avem rabdare pana cand totul este facut. N-ar fi greu de crezut ca ar putea fi nevoie de cateva zile, sau saptamani, bune pana cand Google va reusi sa faca recalcularea rating-urilor din Google Play, deci toti utilizatorii vor trebui sa astepte pana in acel moment pentru a vedea datele actualizate.

Google. Acestea fiind spuse, iata ca si experienta utilizatorilor este luata serios in calcul de catre compania americana, deci toata lumea va beneficia de imbunatatiri sesizabile ale descarcarilor.