Huawei. REPRESALII DURE ale Chinei Impotriva SUA

Huawei. Represalii foarte dure sunt anuntate de catre China impotriva SUA in urma interzicerii produselor companiei, iata ce se va intampla in curand.

Huawei amenintare

Huawei. Compania chinezeasca este in centrul celui mai mare scandal diplomatic al anului 2019, dar nu din vina sa, ci din vina americanilor, care cautau sa porneasca un razboi comercial cu China, si nu stiau cum. Ei bine, saptamana aceasta Donald Trump a interzis in mod oficial produsele de telecomunicatii ale Huawei in SUA, iar China reactioneaza, in ciuda repetatelor asigurari venite de la companie ca nu exista legaturi intre ea si guvernul de la Beijing.

Huawei. China acuza Trump de “sabotaj industrial” prin interzicerea produselor companiei in SUA, dar si ca vor exista represalii in urma acestor actiuni, iar companiile americani vor fi, cel mai probabil, vizate de ele. Reactia Chinei este foarte interesanta, pentru ca atunci cand ZTE a trecut prin probleme similare, nu a reactionat la fel de dur impotriva americanilor, dar pe cei de la Huawei ii apara cu orice pret in momentul de fata, ceea ce sugereaza o legatura stransa cu ei.

Huawei. REPRESALII DURE ale Chinei Impotriva SUA

Huawei. Separat de compania chinezeasca, inclusiv partenerii sai din SUA au fost afectati de aceasta interdictie, pretul actiunilor acestora scazand simtitor pe bursa americana la scurt timp dupa anuntarea semnarii ordinului. Peste 30 de companii din SUA au fost deasemenea serios afectate de ordinul lui Donald Trump directionat impotriva Huawei, deci actiunile presedintelui american au efecte negative nu doar impotriva chinezilor, ci si impotriva propriilor cetateni.

We urge the US to stop this practice and instead create better conditions for business co-operation. China is always open for talks but it would fight to the end should a ‘trade war’ break out. Restricting Huawei from doing business in the US will not make the US more secure or stronger. Instead, this will only serve to limit the US to inferior yet more expensive alternatives, leaving the US lagging behind in 5G deployment, and eventually harming the interests of US companies and consumers.

Huawei. Desigur ca de la companie au venit doar negari ale faptului ca produsele sale reprezinta un risc pentru siguranta nationala a vreunui stat, insa SUA n-ar fi luat o decizie de acest gen fara macar niste dovezi solide in spate. Problema cea mai mare pentru Huawei nu sta doar in interdictia din SUA, ci si in faptul ca altele urmeaza sa fie impuse in alte tari, in principal in Uniunea Europeana, aici fiind deja interdictii partiale pentru echipamentele chinezilor.

Huawei. In ciuda tuturor problemelor diviziei de telecomunicatii, telefoanele companiei chinezesti se vand extrem de bine, ea reusind sa se plaseze pe pozitia a doua in topul producatorilor smartphone in T1 2019.