Huawei. Noi ACUZATII foarte GRAVE Din Europa

Huawei. Compania chinezeasca este tinta unor noi acuzatii foarte grave venite din Europa, iata care problemele reclamate de catre autoritati impotriva chinezilor.

Huawei olanda

Huawei. Compania chinezeasca este tinta unor noi acuzatii grave venite din Europa, iar asta la doar o zi dupa ce a avut echipamentele interzise in SUA din cauza unui potential risc pentru siguranta nationala a tarii. In Europa vorbim despre acuzatii venite din Olanda, acolo unde agentia de informatii externe a guvernului a descoperit o “portita” de acces in echipamentele de telecomunicatii ale Huawei, care permitea spionarea clientilor.

Huawei. Reteaua de telefonie mobila a unuia dintre operatorii din tara este afectata de aceasta “portita de acces” care exista in echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor, insa numele acestuia nu a fost dezvaluit. Descoperind aceasta problema, autoritatile analizeaza acum situatia pentru a vedea daca guvernul chinez s-a folosit de echipamentele Huawei pentru a-i spiona efectiv pe cetatenii olandezi.

Huawei. Noi ACUZATII foarte GRAVE Din Europa

Huawei. Desigur ca din partea companiei chinezesti au venit doar declaratii de surprindere cu privire la descoperirile autoritatilor olandeze, ea refuzand sa raspunda in fata acuzatiilor, deoarece au venit din surse “anonime”. Desigur ca nici autoritatile nu au comentat situatia, dar e normal din moment ce exista o ancheta in desfasurare, iar daca se va dovedi ca Huawei avea un software care ii oferea acest in echipamente, atunci problema e foarte mare.

Chinese telecoms equipment maker Huawei has a hidden “backdoor” on the network of a major Dutch telecoms firm, making it possible to access customer data. Dutch intelligence agency AIVD was looking into whether the situation had enabled spying by the Chinese government. Huawei said it was “surprised” by the Volkskrant report and that it would not respond to its core allegations because they came from anonymous sources.

Huawei. Unii operatori de telefonie mobila din Olanda anuntasera ca nu vor folosi echipamente ale chinezilor in infrastructura de baza a retelelor de telefonie mobila 5G, dar vor folosi turnuri radio de la chinezi. Asta inseamna ca Huawei va avea in continuare acces la datele care sunt transmise prin reteaua operatorilor care-i folosesc echipamentele, insa nu se stie ce fel de informatii va putea accesa, desi probabil nu vorbim despre informatii foarte importante, in final.

Huawei. Olanda este prima tara importanta din Europa de la a carei agentie de informatii externe avem informatii care sa sugereze faptul ca exista probleme de securitate cu echipamentele companiei chinezesti.