Huawei. Reactie DISPERATA dupa INTERZICEREA Produselor

Huawei. O reactie disperata a companiei chinezesti dupa ce i-au fost interzise produsele ne arata cat de serioasa este situatia pentru ea in momentul de fata.

Huawei reactie

Huawei. V-am spus ieri ca produsele companiei chinezesti sunt foarte aproape de a fi interzise in totalitate, o decizie care este analizata de mai bine de un an de zile, si care a fost luata in cursul noptii trecute de catre Donald Trump. Acesta a semnat un ordin prezidential care ii permite guvernului sau sa interzica folosirea produselor Huawei, sau a altor companii chinezesti in retele de telefonie mobila, sau companii de pe intregul teritoriu al SUA.

Huawei. Guvernul SUA urmeaza sa stabileasca produsele si companiile care vor fi considerate ca fiind un risc pentru siguranta nationala a SUA, iar pentru ele vor fi impuse interdictii la achizitie pentru toate companiile din SUA. Masura este una istorica, dar era pregatita de un an de zile, a fost anuntata de catre SUA prin diverse avertismente, iar cei de la Huawei s-au pregatit cu siguranta pentru aceasta masura importanta.

Huawei. Reactie DISPERATA dupa INTERZICEREA Produselor

Huawei. In urma semnarii acestui ordin de catre presedintele Donald Trump, compania chinezeasca a avut o reactie destul de rapida, spunand ca e dispusa sa lucreze cu guvernul SUA pentru a isi face produsele sigure pentru tara. Mai mult decat atat, un reprezentant al sau a declarat in Europa ca Huawei e dispusa inclusiv sa semneze contracte prin care s-a obliga sa nu spioneze vreun stat, sau cetatenii vreunui stat, in favoarea guvernului chinez, desi legea de acolo o obliga sa faca asta.








Under the order, which gives the secretary of commerce power to determine which transactions may be potential risks, no single company is immediately marked as a threat. But the plan is largely seen as a move against China-based Huawei, which some US lawmakers have deemed a security threat. Huawei says: “We are willing to sign no-spy agreements with governments, including the UK government, to commit ourselves to making our equipment meet the no-spy, no-backdoors standard.”

Huawei. Ideea nu este una chiar atat de rea, insa e greu de pus in practica daca guvernul chinez isi pune toata presiunea pe companie si o obliga sa faca exact ceea ce ii cere, ceva ce probabil s-a intamplat deja in trecut. Nici nu poate fi avuta increde in faptul ca Huawei isi va respecta aceste angajamente din moment ce pana cum au fost descoperite diverse brese de securitate, unele fiind considerate a fi introduse intentionat.

Huawei. Problemele companiei chinezesti vor creste in continuare dupa semnarea acestui ordin, insa tentativele de a gasi rezolvari cu guvernul american trebuie sa fie gandite cu totul altfel.