Android R are PRIMA FUNCTIE Noua Anuntata OFICIAL

Android R are prima functie noua anuntata in mod oficial pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce a declarat un vicepresedinte al companiei Google.

Android R capturi

Android R, sau Android 12, este versiunea sistemului de operare al Google care va fi lansata in cursul anului 2020 pentru telefoanele din lumea intreaga, iar acum aflam si care va fi prima functie noua pregatita pentru actualizare. Conform lui Dave Burke, vicepresedinte al diviziei care dezvolta Android in cadrul Google, pentru Android R a fost adaugata in vederea dezvoltarii o noua functie care este ceruta de catre foarte multi utilizatori inca de acum cativa ani.

Android R va avea implementata o noua functie care le va permite oamenilor sa efectueze capturi de ecran chiar si cand fac glisari pe ecranele telefoanelor, ceva ce acum e posibil doar cu aplicatii terte disponibila in Google Play. Pentru Android Q au existat zvonuri ca va fi implementata o asemenea functionalitate, dar nu a mai ajuns, asa ca acum sperantele spre indreapta catre Android R, mai ales ca exista o confirmare oficiala de la un vicepresedinte al companiei Google.

Android R are PRIMA FUNCTIE Noua Anuntata OFICIAL

Android R capturi ecran

Confirmarea dezvoltarii acestei functii pentru Android R vine la doar cateva saptamani dupa ce inginerii celor de la Google spuneau ca acest lucru nu e posibil pentru implementare, deci situatia e interesanta. Desigur ca daca vicepresedintele diviziei Android spune ca se va incerca dezvoltarea acestei functii pentru Android R, e destul de clar ca inginerii vor trebui sa faca asta, deci pana in 2020 probabil vom si vedea cum va functiona totul.

Android R va avea procesul de dezvoltare initiat undeva prin vara, insa marea problema aici sta aici nu in capacitatea celor de la Google de a crea functia, ci in posibilitatea de a o finaliza pentru aceasta versiune a sistemului de operare. E foarte posibil ca functia sa fie oferita de catre compania Google pentru utilizator, dar nu chiar pentru Android R, ci pentru o versiune ulterioara a sistemului de operare, deci lucrurile raman deocamdata “in aer” in ceea ce o priveste.

Android R va fi lansat in versiune beta undeva prin primavara anului viitor, dar e foarte posibil ca prin iarna sa apara primele versiuni neoficiale pe internet, iar din ele sa putem afla care vor fi noutatile ce vor fi oferite.

4 COMENTARII

  1. Capturile de ecran prin glisare sunt disponibile la Samsung si alti producatori de mult timp.
    Multumim Google ca tine Android la curent cu functiile implementate de producatori.
    Android pur – hmm !

  2. Mai bine rămânea la vechile denumiri.Adică Nume și versiune 8.1,8.2 etc. Și într-adevăr când aduceau ceva nou plus multe alte modificări ii punea numele la o nouă bomboana ?.