RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, CATI Bani le Baga Romanii in Conturi

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au dezvaluite in mod oficial sumele de bani pe care le incaseaza de la romanii care sunt clienti ai serviciilor oferite in Romania.

RCS & RDS conturi

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au avut un an 2018 foarte bun, iar astazi avem parte de o dezvaluire extrem de interesanta cu privire la ceea ce au reusit sa traga in propriile conturi de la clientii din Romania. Conform datelor furnizate de catre cei de la ANCOM, in 2018, RCS & RDS, si restul operatorilor de telecomunicatii din Romania, au reusit sa genereze venituri de 16.1 miliarde de LEI, sau 3.5 miliarde de euro, reprezentand 1.7% din PIB-ul Romaniei.

RCS & RDS. Avand in vedere ca Digi si Orange au generat fiecare peste 1 miliard de euro, iar Vodafone 700 de milioane de euro, restul se imparte in ceilalti operatori de telecomunicatii din Romania. Veniturile mediului telecom din Romania au crescut cu 1% in anul 2018, iar daca RCS & RDS, sau Orange, au avut cresteri procentuale mai mari fata de 2017, cei de la Vodafone au inregistrat o scadere a incasarilor, si nu au fost singurii cu probleme.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, CATI Bani le Baga Romanii in Conturi

RCS & RDS. Fiecare roman client al operatorilor de telecomunicatii din Romania a generat venituri de 69 de LEI fiecare pentru companii, o suma destul de mica in comparatie cu ceea ce se genereaza in alte tari din Europa, dar ea a fost in crestere cu 2%. In ceea ce priveste veniturile defalcate ale RCS & RDS, si celelalte companii telecom, serviciile de internet fix si mobil au crescut cu 12%, generand 4.8 miliarde de LEI, in timp ce telefonia fixa a generat venituri mai mici cu 10% fata de 2017, totalizand 1.5 miliarde de LEI in anul 2018.

Valoarea sectorului telecom din România a crescut usor în 2018, cu 1%, ajungând la 16 miliarde de lei din punctul de vedere al veniturilor obtinute de furnizori, având o pondere de 1,7% din PIB-ul României. Calculat per locuitor, venitul mediu lunar generat în sectorul telecom a fost de 69 lei în 2018, cu 2% mai mare fața de media din 2017, în timp ce venitul mediu lunar per gospodarie a fost de 179 de lei, în creștere anuala cu 1,3%.

RCS & RDS. Incasarile generate de catre serviciile TV au crescut cu 0.4% la 2.1 miliarde de LEI, in timp ce veniturile din telefonia mobila au scazut cu 3.4% la 6.5 miliarde de LEI, ceea ce vine ca o surpriza foarte interesanta. Dintre toate serviciile pe care le ofera RCS & RDS, sau ceilalti operatori de telefonie mobila, internetul fix si mobil inregistreaza cresteri constante in venituri de la an la an, in timp ce telefonia mobila continua sa scada.

RCS & RDS. Anul 2018 a venit cu surprize interesante pentru evolutia veniturilor generate de catre operatorii de telecomunicatii, iar in 2019 este de asteptat ca aceste trend sa continue in Romania.