Huawei. Licenta Android RETRASA, Anuntul INGRIJORATOR al Google

Huawei. Licenta Android i-a fost retrasa de catre compania Google, iata ce anunt ingrijorator a fost facut de catre americani in cursul noptii trecute.

Huawei google

Huawei. Compania chinezeasca a avut parte de o noua lovitura foarte dura in cursul zilei de ieri, compania Google retragandu-i licenta pentru utilizarea Android, si anuntand ca va opri anumite colaborari cu chinezii. Asta inseamna ca actualele telefoane Huawei cu sistem de operare Android nu vor mai avea parte de actualizarile pe care compania Google le va lansa in viitor, iar viitoarele telefoane ale chinezilor ar putea fi lansate fara acest sistem de operare.

Huawei. Actualele telefoane ale chinezilor nu vor avea blocat accesul la aplicatii precum Google Play, Gmail, si alte aplicatii dezvoltate de catre Google, dar lucrurile vor fi diferite in viitor. Desi compania americana a confirmat faptul ca actualii utilizatori sunt in siguranta, pentru viitoarele modele de telefoane Huawei lucrurile arata foarte rau in momentul de fata, Donald Trump parand sa fi blocat complet accesul la ceea ce le facea interesante pentru consumatori.

Huawei. Licenta Android RETRASA, Anuntul INGRIJORATOR al Google

Huawei. Avand in vedere dependenta totala de Android, aceasta lovitura ar putea fi una fatala pentru compania americana, deoarece alternativa sa nu e nici pe departe la fel de buna precum ceea ce ii ofera Google. Donald Trump a gasit, intr-un final, solutia perfecta pentru a aplica o lovitura cu adevarat grea pentru producatorul chinez, iar cresterea uriasa in vanzarile de smartphone-uri s-ar putea opri in acest an pentru companie, ceea ce ajuta restul competitorilor.

Huawei. Deocamdata nu se cunosc foarte multe detalii privind schimbarile majore care urmeaza sa aiba loc in urmatoarele luni, dar Google a afirmat ca va respecta ordinul prezidential semnat de catre Donald Trump zilele trecute. Interzicerea echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei nu a afectat in vreun fel evolutia companiie pana acum, insa blocarea accesului la Android va avea cu siguranta un impact extrem de puternic, insa ramane de vazut ce se va intampla.

The US Commerce Department said on Wednesday it is adding Huawei Technologies Co Ltd and 70 affiliates to its so-called “Entity List” – that bans the telecom giant from buying parts and components from US companies without US government approval. Under the order that will take effect in the coming days, Huawei will need a US government licence to buy American technology. Huawei did not immediately comment.

Huawei. Deocamdata cei de la Google n-au oferit prea multe detalii privind oprirea colaborarilor cu compania chinezeasca, dar astazi vor veni cu siguranta mai multe informatii privind aceasta schimbare.