Huawei. SECRETUL UIMITOR ASCUNS in Ultimele Luni

Huawei. Compania chinezeasca a tinut ascuns un secret foarte important timp de cateva luni de zile, iata ce nu a stiut nimeni pana in momentul de fata.

Huawei stocuri

Huawei. Compania chinezeasca a avut parte de cateva zile extrem de grele dupa ce Donald Trump a decis ca in SUA sa nu mai fie folosite echipamente de telecomunicatii de la aceasta companie chinezeasca. Ordinul de interdictie al produselor Huawei a fost pregatit timp de un an de zile inainte de a fi impus impotriva companiei, iar chinezii stiau ce ii asteapta, ba chiar s-au pregatit din timp ca urmeaza sa fie loviti atat de dur.

Huawei. Temandu-se tot timpul ca urmeaza sa fie impusa o asemenea interdictie impotriva lor, chinezii s-au pregatit timp de cateva luni de zile pentru momentul in care vor fi interzisi pe piata din SUA. In aceasta perioada, cei de la Huawei au adunat componente din SUA care le-ar permite sa-si fabrice in continuare produsele timp de cel putin trei luni de zile, deci au timp sa gaseasca alternative pentru furnizorii de la care nu mai pot cumpara acum produse.

Huawei. SECRETUL UIMITOR ASCUNS in Ultimele Luni

Huawei. Pregatirile ar fi inceput inca de pe la jumatatea anului 2018, iar pana acum managerii companiei au si fost avertizati de catre reprezentantii guvernului SUA sa isi gaseasca furnizori alternativi pentru cei din SUA. Nu se stie in ce masura Huawei a reusit sa-si inlocuiasca toti partenerii actuali din SUA, dar stocurile de componente pentru produse arata ca planurile de a compensa ceea ce va disparea acum au fost facute cu mult timp in urma, si gandite destul de bine.

Huawei Technologies Co. has stockpiled enough chips and other vital components to keep its business running for at least three months. But it’s been preparing for such an eventuality since at least the middle of 2018, hoarding components while designing its own chips. Government officials also privately warned Huawei executives last year to explore non-American alternatives.

Huawei. Donald Trump a stiut foarte bine ce fel de impact va exista nu doar pentru compania chinezeasca, ci si pentru piata telecom in general, deoarece exista multe companii care le cumpara produsele, chiar si in afara SUA. Daca Huawei nu va reusi sa-si gaseasca furnizori alternativi de componente in timp util, atunci ar fi foarte posibil ca peste cateva luni sa existe probleme serioase cu stocurile sale de echipamente de telecomunicatii.

Huawei. Acestea fiind spuse, desi compania chinezeasca a fost dur lovita de catre americani, ea a fost avertizata din timp, chiar de catre acestia, sa se pregateasca pentru acest moment.