UBER. Ajutor NESPERAT din Partea lui Tariceanu

UBER. Platforma de ridesharing a avut parte de un ajutor nesperat din partea lui Calin Popescu Tariceanu, iata ce a facut Presedintele Senatului Romaniei.

UBER Tariceanu

UBER. In plin scandal privind ordonanta de urgenta care a lasat platforma de ridesharing fara cam jumatate din soferi, iata ca ea are parte de ajutor nesperat din partea lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului Romaniei. In weekend presedintele Senatului Romaniei a fost vazut parasind sediul din Bucuresti al partidului ALDE intr-o masina care ar fi fost chemata prin UBER pentru a-l transporta catre o alta locatie din capitala Romaniei, fara escorta SPP.

UBER. De-a lungul timpului Calin Popescu Tariceanu a fost unul dintre cei care a sustinut ca serviciile de acest gen ar trebui reglementate in Romania pentru a functiona in mod legal, si a nu fi interzise. Actiunea sa de zilele trecute este o dovada clara a nemultumirii vis-a-vis de situatia in care se afla UBER, sau Bolt, in momentul de fata, soferii acestor platforme fiind vanati de catre politisti, cu ajutorul taximetristilor, ei fiind amendati, si lasati cu masinile imobilizate.

UBER. Ajutor NESPERAT din Partea lui Tariceanu

UBER. Saptamana trecuta cei de la ALDE au cerut prin pagina de pe reteaua de socializare Facebook ca platformele de ridesharing sa fie reglementate in mod oficial in Romania, si cat se poate de repede. Acest lucru a fost promis inclusiv de catre Ministrul Transporturilor, dar UBER, Bolt, sau Clever Taxi, vor avea de asteptat pana cel mai devreme luna viitoare pentru a avea o ordonanta de urgenta care sa le permita sa aiba activitatea readusa la normal in Romania.

Noi credem că ridesharing-ul și taximetria nu trebuie să fie conflictuale sau să intre în conflict, ci să se completeze. Cu cât mai mare competiția între servicii, cu atât avantajul nu poate fi decât al cetățeanului. Prin urmare , Guvernul trebuie să găsească o formulă în care cele două să fie complementare într-o competiție corectă, din care să câștige în primul rând cetățeanul.

UBER. Intre timp, clientii sunt lasati sa aleaga intre a plati preturi triple pentru serviciile de ridesharing, sau a reveni la taximetristii de care au fugit, si la care nu vor sa se mai intoarca vreodata. Alegerea este una imposibila, dar e asa pentru ca Guvernul a fortat-o, deoarece situatia UBER, Bolt, putea fi reglementata din timp, daca s-ar fi vrut, insa asa li se da taximetristilor o falsa speranta ca au problema rezolvata, si clientilor frustrare.