Datele a 49 de MILIOANE de Conturi Instagram Publicate Online

instagram conturi publicate

Instagram are astazi parte de o problema insemnata dupa ce datele a 49 de milioane de conturi din cadrul retelei de socializare au devenit accesibile in mod public. Vorbim despre date despre 49 de milioane de conturi ale unor persoane influente, vedete, si companii, acestea fiind inregistrate de catre o companie indiana numita Chtrbox.

Printre datele care au fost dezvaluite in mod public se numara informatii de contact pentru persoane si companii, plus valoarea fiecarui cont, in functie de numarul de urmaritori, sau interactiuni. Problema cea mai mare este ca printre cele 49 de milioane de conturi se aflau si unele ale unor persoane care n-au colaborat cu acea companie.

Instagram n-ar trebui sa aiba vreo implicare in aceasta problema, insa e greu de spus in ce masura le-a oferit, sau nu, acces nerestrictionat la date celor din compania indiana. Compania indiana nu a oferit explicatii pentru modul in care a obtinut acces la acele date, nici de ce a lasat informatiile neprotejate in cadrul serverelor celor de la Amazon.

We contacted several people at random whose information was found in the database and provided them their phone numbers. Two of the people responded and confirmed their email address and phone number found in the database was used to set up their Instagram accounts. Neither had any involvement with Chtrbox, they said.

Situatia nu este una noua, cel putin pentru mediul online, Facebook avand in mod constant probleme de acest gen, insa cu Instagram ele sunt destul de rare, cel putin teoretic. Totusi, pe masura ce oamenii fug de la Facebook la Instagram, e de asteptat ca problemele de acest gen sa devina tot mai dese.

Articolul precedentLansarea Apple Pay in Romania se Apropie Rapid
Articolul următoreMAG. GALAXY S8, Oferte cu 1800 LEI Pret REDUS
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.