Windows 10: ATENTIE! ALERTA pentru TOATA Lumea

Windows 10. O alerta extrem de importanta a fost publicata pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce pericol a fost descoperit pentru calculatoare.

windows 10 zero-day

Windows 10. O problema extrem de grava pentru calculatoarele care ruleaza acest sistem de operare a fost dezvaluita astazi, compania Microsoft nereusind sa o descopere pana in momentul de fata. Un cercetator in securitate informatica a descoperit o vulnerabilitate critica a sistemului de operare Windows 10, si a dezvaluit-o inainte de a anunta compania Microsoft in legatura cu existenta sa, pentru a o putea rezolva dupa ce a fost dezvaluita public.

Windows 10. Vulnerabilitatea critica a fost confirmata ca putand fi exploatata in cadrul acestei versiuni a sistemului de operare, insa in mod teoretic ar putea fi exploatata inclusiv si in alte versiuni mai vechi, chiar pana la Windows XP. Task Scheduler are vulnerabilitatea care permite exploatarea sistemului de operare Windows 10 pentru ca un hacker sa obtina privilegii de administrator printr-un atac facut chiar si cu privilegii de utilizator “guest”.

Windows 10: ATENTIE! ALERTA pentru TOATA Lumea

Windows 10. Modul in care trebuie exploatata aceasta vulnerabilitate implica necesitatea ca accesul fizic la sistemul de operaer sa existe, sau ca utilizatorul sa ruleze un program care s aii ofere hackerului acces de adminsitrator la PC. Exploatarea nu se face chiar atat de simplu in Windows 10, insa asta nu inseamna ca vulnerabilitate este mai putin periculoasa, iar toti utilizatorii care folosesc acest sistem de operare ar trebui sa fie constienti de existenta sa si sa fie pusi in garda.

Windows 10. Aceasta nu este prima oara cand o vulnerabilitate atat de importanta este descoperita pentru sistemul de operare, sau de catre cel care a facut-o publica astfel incat ea sa fie exploatata pe calculatoare. Chiar si asa, acum ramane ca Microsoft sa se uite cu atentie la ceea ce este exploatat in Windows 10 astfel incat sa rezolve foarte rapid problemele, altfel exista riscul ca un scandal serios sa inceapa din cauza problemelor care exista cu software-ul sau in acest moment.

Windows 10. Avand in vedere ca vorbim despre un exploit zero-day, nici macar May 2019 Update nu rezolva aceasta problema pentru utilizatorii sistemului de operare, asa ca e bine sa se stie si acest lucru.

3 COMENTARII