Folosirea iPhone a Devenit o RUSINE NATIONALA in Aceasta Tara

Folosirea iPhone a devenit o rusine nationala intr-o tara extrem de importanta pentru compania Apple, iata cat de serioasa a devenit situatia pentru americani.

iphone rusine

Folosirea unui iPhone a devenit o rusine nationala in cea mai mare tara de pe glob, telefoanele companiei Apple fiind in centrul unui boicot care afecteaza atat vanzarile, cat si persoanele care folosesc aceste dispozitive. Vorbim desigur despre China, tara ca este cu totul in spatele celor de la Huawei in urma sanctiunilor impuse de catre SUA, iar acum sustinerea companiei a devenit o chestiune de mandrine si obligatie nationala, cel putin pentru multi dintre chinezi.

In China se intensificase deja saptamana aceasta o campanie pentru boicotarea produselor companiei Apple, in principal telefoanele iPhone, insa presa locala sustine ca lucrurile sunt acum duse la extrem. Unii dintre chinezi sustin deasemenea ca Huawei are tehnologii mai inovatoare decat compania Apple, ceea ce din anumite puncte de vedere este adevarat, in timp ce din alte puncte de vedere nu prea este, iPhone avand avantajele sale tehnologice.

Folosirea iPhone a Devenit o RUSINE NATIONALA in Aceasta Tara

Analistii sunt deasemenea de parere ca sanctiunile impuse de catre SUA impotriva celor de la Huawei vor avea drept efect o crestere a popularitatii produselor companiei in China, ceea ce este perfect normal, de altfel. Avand in vedere ca jumatate dintre telefoanele comercializate de catre Huawei au fost vandute in China in 2018, vasta majoritate sub brand-ul Honor, e normal ca acolo sa existe foarte multi fani care sa o sustina impotriva Apple.

For Sam Li, who works at a state-owned telecom company in Beijing, switching from Apple to Huawei was also driven by an emotion. “It’s kind of embarrassing to pull an iPhone out of your pocket nowadays when all the company executives use Huawei” […] “Switch to Huawei! Hate those hypocrites,” a Chinese e-commerce start-up founder said after reposting news on WeChat. “The era of 5G has arrived. Huawei has far more cutting-edge technologies than Apple,” said the man who did not give his name.

Desi multa lume priveste doar impactul pe care-l au asupra Huawei sanctiunile SUA, insa in realitate afectate sunt si companii partenere ale chinezilor, dar si Apple, multumita popularitatii sale la nivel global. Apple a scazut deja serios in vanzari pe final de 2018, si inceput de 2019, iar aceasta situatie ii va afecta si mai mult vanzarile din cauza publicitatii negative din tara, in special problema cu “rusinea folosirii iPhone”, care ar putea deveni virala, iar de aici lucrurile se complica.

Huawei pierde foarte mult in momentul de fata, dar pe termen lung cei de la Apple ar putea avea mai multe de pierdut deoarece China este o piata foarte importanta pentru ei, generand venituri mai mari decat europa.

8 COMENTARII

  1. daca o tin in penibil asa cu desing de tot rasul (iphone 11) o sa ajunga si la amaricani apple – rusine nationala! sincer este de rasul curcilor ce caricaturi de telefoane vor sa scoata!

  2. hahaha… daca boicoteaza Apple si il interzice in China le rupe gura la americani cu jegurile lor de telefoane. Apple merge din inertie pe spatele lui Steve Jobs si nu a mai scos nimic nou sau macar interesant de ani de zile asa ca chinezii nu o simta lipsa iphone! Sa nu mai zic ca daca ii interzice de tot in China si le inchide fabricile i-a bagat in faliment!

  3. @Paraipan nu ai nici cea mai mica idee ce prostii spui. Sistem de operare de pe vremea lui strabunicu cand nu exista android. Stai sa vedem sistem nou de operare de la huawei..pe mine ma ingrijoreaza alte lucruri in acest razboi comercial…poate avea repercusiuni foarte nasoale pt toti. Bine, tu fiind copil, vezi doar “care e mai tare, mai mare”. Entuziasmul si agitatia dispare cu varsta dar creste experienta si obiectivitatea.

  4. Cei drep Emui de la huawei nici nu arata identic cu ios-ul pana acum vreo 2 ani si tot ei zic ca,, au avantaje tehnologice mai bune” huawei – ul e efectiv o copie fidela de iphone. Fac telefoane care arata la fel cu un iphone x, ii pin un pret foarte mare si dupa se lauda ca vai doame ce au făcut. De exemplu huawei p 20 lite. A aparut android q in beta si ala nici android 9 nu a primit. Sa nu mai zicem de procesorul vechi si slab, camerele care nu au stabilizare si filmeaza doar 1080 cu 30 de fps si crereau pe el 1700 de lei. In bani aia putei lua ceva de 10 ori mai bun de la xiaomi sau chiar samsung(A8 era la cam același preț)

  5. Personal sunt big fan Apple. Dartiata chestia asta cu Huawei nu mi se pare normala si bine imi pare ca o mai iau si americanii pe sub coada. Problema este ca tot noi userii suferim. Vanzari mai slabe la orice inseamna inovatie mai putina in modelele urmatoare pentru toti. RUSINE SUA! Sper sa o liati in mana grav cu america the first ca depindeti total de tot ce e in jurul vostru!