Folosirea iPhone a Devenit o RUSINE NATIONALA in Aceasta Tara

Folosirea iPhone a devenit o rusine nationala intr-o tara extrem de importanta pentru compania Apple, iata cat de serioasa a devenit situatia pentru americani.

8

iphone rusine

Folosirea unui iPhone a devenit o rusine nationala in cea mai mare tara de pe glob, telefoanele companiei Apple fiind in centrul unui boicot care afecteaza atat vanzarile, cat si persoanele care folosesc aceste dispozitive. Vorbim desigur despre China, tara ca este cu totul in spatele celor de la Huawei in urma sanctiunilor impuse de catre SUA, iar acum sustinerea companiei a devenit o chestiune de mandrine si obligatie nationala, cel putin pentru multi dintre chinezi.

In China se intensificase deja saptamana aceasta o campanie pentru boicotarea produselor companiei Apple, in principal telefoanele iPhone, insa presa locala sustine ca lucrurile sunt acum duse la extrem. Unii dintre chinezi sustin deasemenea ca Huawei are tehnologii mai inovatoare decat compania Apple, ceea ce din anumite puncte de vedere este adevarat, in timp ce din alte puncte de vedere nu prea este, iPhone avand avantajele sale tehnologice.

Folosirea iPhone a Devenit o RUSINE NATIONALA in Aceasta Tara

Analistii sunt deasemenea de parere ca sanctiunile impuse de catre SUA impotriva celor de la Huawei vor avea drept efect o crestere a popularitatii produselor companiei in China, ceea ce este perfect normal, de altfel. Avand in vedere ca jumatate dintre telefoanele comercializate de catre Huawei au fost vandute in China in 2018, vasta majoritate sub brand-ul Honor, e normal ca acolo sa existe foarte multi fani care sa o sustina impotriva Apple.

For Sam Li, who works at a state-owned telecom company in Beijing, switching from Apple to Huawei was also driven by an emotion. “It’s kind of embarrassing to pull an iPhone out of your pocket nowadays when all the company executives use Huawei” […] “Switch to Huawei! Hate those hypocrites,” a Chinese e-commerce start-up founder said after reposting news on WeChat. “The era of 5G has arrived. Huawei has far more cutting-edge technologies than Apple,” said the man who did not give his name.

Desi multa lume priveste doar impactul pe care-l au asupra Huawei sanctiunile SUA, insa in realitate afectate sunt si companii partenere ale chinezilor, dar si Apple, multumita popularitatii sale la nivel global. Apple a scazut deja serios in vanzari pe final de 2018, si inceput de 2019, iar aceasta situatie ii va afecta si mai mult vanzarile din cauza publicitatii negative din tara, in special problema cu “rusinea folosirii iPhone”, care ar putea deveni virala, iar de aici lucrurile se complica.

Huawei pierde foarte mult in momentul de fata, dar pe termen lung cei de la Apple ar putea avea mai multe de pierdut deoarece China este o piata foarte importanta pentru ei, generand venituri mai mari decat europa.