Apple Dezvaluie Cateva SECRETE ale App Store

apple secrete app store

Apple a publicat in cursul zilei de ieri o pagina speciala in care dezvaluie cateva dintre secretele magazinului sau de aplicatii App Store, iar noutatile sunt interesante. Apple urmeaza sa fie anchetata in SUA pentru incalcarea legislatiei anticoncurentiale cu App Store, asa ca a decis dintr-odata sa fie mai transparenta.

Apple a publciat o pagina speciala in care descrie o parte din ceea ce se intampla in App Store, spunand ca saptamanala analizeaza 100.000 de aplicatii trimise pentru publicare. 60% dintre ele sunt aprobate, iar 40% sunt respinse, angajatii sai incercand sa ajute unii dezvoltatori sa-si rezolve probleme pentru a avea aplicatiile publicate.

Apple incearca sa convinga lumea ca App Store este un spatiu deschis pentru toti dezvoltatorii care vor sa-si publice aplicatiile, toti avand acces la platforma. Ceea ce Apple nu spune este ca exista cateva reguli foarte stricte pentru publicarea aplicatiilor in cadrul magazinului sau, iar nu intotdeauna exista un proces chiar atat de clar si echidistant.

We believe competition makes everything better and results in the best apps for our customers. We also care about quality over quantity, and trust over transactions. That’s why, even though other stores have more users and more app downloads, the App Store earns more money for developers. Our users trust Apple — and that trust is critical to how we operate a fair, competitive store for developer app distribution.

Apple a fost reclamata la Curtea Suprema de Justitie a SUA de catre Spotify si alte companii din cauza practicilor sale, iar cei din Cupertino n-au putut convinge judecatorii ca nu gresesc. Ramane de vazut si ce va descoperi ancheta care va fi pornita impotriva americanilor, insa in baza a ceea ce se vede acum, lucrurile nu stau prea bine pentru ei.