CAND se LANSEAZA Primele Telefoane cu Camera SUB Ecran ?

Primele telefoane mobile cu camera ascunsa sub ecran sunt pregatite pentru lansare, iata cand ar urma sa ajunga efectiv in magazine.

telefoane camera sub ecran

Xiaomi si Oppo au prezentat zilele trecute primele prototipuri de telefoane care au camerele incluse sub ecrane, ceva ce pana acum a fost doar zvonit, dar imposibil de prezentat intr-un produs care chiar sa functioneze. Xiaomi si Oppo au prezentat prototipuri pentru ca deocamdata nu pot lansa un produs finit, iar asta deoarece este extrem de dificila integrarea cu succes a camerei sub ecran intr-un produs care sa si poata fi produs, sau vandut, in cantitati mari.

Desi foarte multa lume si-ar dori sa vada lansate cat mai curand aceste noi modele de telefoane cu o camera inclusa sub ecran, din pacate e putin probabil ca ele sa ajunga in telefoane de pe piata mai devreme de anul 2020. Pana atunci, perforatiile din ecrane urmeaza sa devina din ce in ce mai mici, pana cand vor fi inlocuite in totalitate de camere ascunse sub ecranele telefoanelor noastre, ceva ce parea imposibil cu doar un an in urma.

CAND se LANSEAZA Primele Telefoane cu Camera SUB Ecran ?

telefoane camera sub ecran xiaomi

Pentru a putea fi integrate camere sub ecranele telefoanelor, e nevoie ca o parte din acestea sa devina transparente, iar aici sta o buna parte din problema pe care o au in momentul de fata producatorii. In imaginea de mai sus aveti un exemplu a modului in care Xiaomi a gandit ecranele care vor avea camere acunse sub ele, bucata de ecran din zona camerei devenind transparenta, dar procesul tehnologic total e foarte greu de realizat.

Avand in vedere dificultatile existente in procesul de productie, primele telefoane cu camera inclusa sub ecran ar trebui privite ca adevarate inovatii din toate punctele de vedere. Nu se stie daca Samsung, Xiaomi, sau Oppo vor lansa primele telefoane de acest gen, insa e destul de clar ca producatorii asiatici sunt foarte hotarati sa aduca pe piata asemenea modele de telefoane mobile cel mai devreme in 2020.