eMAG face MARELE ANUNT, NIMENI NU se Astepta

eMAG a facut un anunt extrem de important astazi, iata cum a surprins intreaga lume, si cat de importanta este vestea de astazi in realitate.

eMAG extreme digital

eMAG, cel mai mare magazin online din Romania, a facut astazi un anunt extrem de important, care arata cam cat de serioase ii sunt intentiile de a deveni o companie mult mai puternica in urmatorii ani. Mai exact, cei de la eMAG a anuntat ca in Ungaria vor fuziona cu Extreme Digital, principalul lor concurent de pe piata locala, Consiliul Concurentei din Romania aproband deja fuziunea, si este asteptata aprobarea de la cel de acolo.

eMAG nu a specificat si cati bani va plati pentru a prelua 52% din actiunile Extreme Digital din Ungaria, insa suma cu siguranta este una considerabila, magazinul intentionand sa inregistreze vanzari de 1 miliard de euro in tara in urmatorii 6 ani. Extreme Digital are un magazin si in Bucuresti, insa mai important, are altele in Cehia, Austria, Slovacia, Slovenia, si Croatia, iar eMAG va fi prezent in toate aceste tari multumita acestei fuziuni.

eMAG face MARELE ANUNT, NIMENI NU se Astepta

eMAG va avea astfel o prezenta in multe tari din Europa Centrala si de Est, iar asa isi va putea creste substantial incasarile in urmatorii ani, ceea ce-i va oferi posibilitatea de a face investitii si mai importante. eMAG a avut incasari de 1 miliard de euro in 2019 pentru intregul grup, iar in urmatorii ani si-ar putea nu doar dubla incasrile, ci si le-ar putea creste cu mult mai mult, mai ales ca adauga inca 5 tari la lista celor in care are magazine deschise.

eMAG are planuri foarte mari pentru urmatorii ani, fiind deja un grup international, insa ceea ce face ne arata ca poate fi intr-adevar numit un “Amazon al Romaniei”, si ar putea deveni concurenta serioasa pentru compania americana in alte tari. Interensat va fi de vazut daca eMAG va reusi sa intre si in tarile din Vestul Europei, acolo unde exista clienti cu mult mai multi bani, dar si concurenta mult mai mare in domeniul vanzarilor online

eMAG este o companie romaneasca, insa este detinuta de catre un grup de investitii din Africa de Sud, actualul CEO, Iulian Stanciu, avand deasemenea un pachet important de actiuni in companie.