RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Anunt OFICIAL pentru ROMANI

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au in sfarsit parte de anuntul oficial pe care toti clientii din Romania il asteapta de multa vreme pentru 5G.

RCS & RDS si anuntul oficial pentru 5G in Romania!

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au in sfarsit astazi parte de anuntul oficial pe care il astepta toata lumea, astfel ca de acum a disparut in totalitate orice fel de neclaritate cu privire la viitorul serviciilor in Romania. Mai exact, astazi cei de la ANCOM au facut primul anunt oficial cu privire la data la care va avea loc licitatia pentru frecventele 5G in Romania, iar in baza ei, RCS & RDS, plus restul mediului telecom, se pot pregati deja.

RCS & RDS. Frecventele de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz vor fi oferite la licitatie pentru a fi create viitoarele retele de telefonie mobila 5G in Romania de catre operatorii de telecomunicatii. ANCOM isi propune ca pana la data de 31 octombrie sa finalizeze in Romania intreaga procedura pentru licitatia acestor frecvente, astfel ca RCS & RDS, si restul mediului telecom, va avea timp sa faca si anunturi oficiale privind lansarea serviciilor in tara.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Anunt OFICIAL pentru ROMANI

RCS & RDS. Dupa licitatia in sine, operatorii vor primi pana la sfarsitul anului 2019 si licentele de utilizare, astfel ca vor putea sa lanseze retelele 5G in tara noastra chiar din data de 1 ianuarie, daca vor avea infrastructura pregatita. Pana in momentul de fata Vodafone a lansat o retea 5G in Bucuresti, insa de la RCS & RDS n-am auzit absolut nimic, la fel ca si de la celelalte 2 companii, insa toate si-au anuntat intentia de a oferi aceste servicii in tara.

Am stabilit astăzi condiţiile şi procedura pentru acordarea spectrului radio în benzile vizate să susțină implementarea tehnologiei 5G. Ne-am propus ca până la 31 octombrie să finalizăm procedura de licitație pentru acordarea resurselor de spectru disponibil în benzile desemnate pentru implementarea tehnologiei de nouă generație, iar licențele de utilizare să fie acordate până la finalul anului. Operatorii câștigători vor putea utiliza o parte a spectrului de frecvențe începând cu 1 ianuarie 2020.

RCS & RDS. Pana in momentul in care va avea loc licitatia efectiva pentru frecventele viitoarelor retele 5G, ANCOM va trece printr-o procedura birocratica menita sa pregateasca toata aceasta evolutie din Romania. Totul se va intinde pe cateva luni de zile, timp in care atat RCS & RDS, cat si restul companiilor, vor trebui sa-si finalizeze strategiile pentru lansarea retelelor 5G din tara noastra, astfel ca vom afla si noutati de la ei in curand.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, iata ca lansarea retelelor 5G in Romania se apropie cu pasi foarte repezi, asa ca acum ramane doar sa vedem care vor fi primii operatori ce vor oferi primele servicii pentru clienti.