RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Vesti PROASTE pentru Romani

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, pregatesc vesti foarte proaste pentru clientii din Romania, iata cum va trebui sa ne pregatim de ele.

RCS & RDS lacomie

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, vor avea, din pacate, o veste extrem de proasta pentru clientii din Romania, iar asta in conditiile in care asteptarile erau complet diferite cu privire la ceea ce se pregatea. Mai exact, desi mai toata lumea se astepta ca RCS & RDS, si restul companiilor, sa le permita clientilor sa acceseze serviciile 5G fara sa activeze abonamente speciale, ei bine iata ca operatorii s-au gandit diferit strategia pentru retelele 5G din Romania.

RCS & RDS. Pana in momentul fata stim ca Vodafone a lansat prima retea 5G din Romania, iar operatorul are acoperire doar in Bucuresti deocamdata, insa pentru cei interesati sa o foloseasca, va exista si o conditie. Mai exact, cei de la Vodafone au anuntat ca vor lansa abonamente speciale pentru accesarea serviciilor 5G din Romania, ceea ce am putea vedea inclusiv de la RCS & RDS, sau alti operatori de telecomunicatii, deci e bine sa fiti pregatiti.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Vesti PROASTE pentru Romani

RCS & RDS lacomie abonamente 5g vodafone
Vodafone va avea abonamente speciale pentru 5G.

RCS & RDS. In Elvetia, de exemplu, clientii trebuie sa activeze o optiune de 10 euro si pot folosi traficul de internet din abonamente inclusiv in reteaua 5G, deci nu au nevoie de vreun abonament special pentru asta. In Romania lucrurile nu pot fi la fel de simple din cauza lacomiei operatorilor de telecomunicatii, astfel ca de la RCS & RDS, sau alte companii telecom, am putea vedea abonamente speciale scumpe care sa ne permita sa le folosim serviciile 5G din tara.

RCS & RDS. Daca se va impune ca licitatia pentru frecventele 5G sa aduca 1 miliard de euro la bugetul Guvernului Romaniei, atunci e de asteptat ca abonamentele acestea sa fie impuse de operar, dar asta nu prea pare sa se mai intample. Din moment ce OUG 114/2018 urmeaza sa fie modificata radical, iar obligatia de a obtine 1 miliard de euro pe licentele 5G ar urma sa dispara, atunci RCS & RDS, si restul operatorilor, ar trebui sa ne ofere serviciile la preturi decente.

RCS & RDS. As vrea sa cred ca Digi le va da o mare palma peste fata operatorilor care vor cere bani multi pentru abonamentele 5G, insa trebuie sa fiu rezervat si sa spun ca ei ar putea face exact acelasi lucru.