Amazon INVESTESTE tot mai MULT in Romania

Amazon face investitii tot mai mari in Romania, generand venituri tot mai consistente de pe urma afacerilor din tara noastra, cu planuri mari de viitor.

Amazon investitii romania

Amazon, celebrul gigant american, este prezent de cativa ani buni de zile in Romania,  si continua sa faca investitii mari in tara noastra in momentul de fata, ceea ce este o vste excelenta pentru noi. Amazon a deschis cu ceva timp in urma un centru de dezvoltare software in Romania, apoi s-a extins, iar in 2018 principala subsidiara din tara, Amazon Development Center, a inregistrat incasari de 50 de milioane de euro in tara noastra, mai mari cu 35% fata de ceea ce a inregistrat in cursul anului 2018.

Amazon si-a crescut deasemenea profitul cu 48% in Romania la 3.77 milioane de euro, ceea ce reprezinta un avans considerabil intr-o tara in care exista foarte multi programatori si dezvoltatori software. In momentul de fata cei de la Amazon au doua centre de dezvoltare software, si nu numai, in Iasi si Bucuresti, iar in 2018 numarul de angajati a crescut de peste 3 ori de la 243 de persoane la 1080 de persoane, iar lucrurile nu se vor opri aici.

Amazon INVESTESTE tot mai MULT in Romania

Amazon. In baza a ceea ce tot vedem, compania americana este tot mai interesata sa isi dezvolte afacerile din Romania, iar asta in conditiile in care inca nu si-a adus magazinul online la noi in tara. Au existat acum cateva luni bune zvonuri care spuneau ca Amazon cumpara teren pentru a-si crea depozite pe care le va folosi in momentul in care isi va lansa magazinul online si in tara noastra, devenind concurent direct al eMAG.

Amazon. Pana se va intampla acest lucru, compania americana continua investitiile pe partea de tehnologie, si mai mult ca sigur va continua sa faca angajari substantiale in tara noastra in urmatorul an. E posibil ca Amazon sa intre efectiv si pe piata de retail din Romania in cursul anului urmator, dar totul depinde de cat de bine isi va putea pregati infrastructura, tara noastra avand deficiente serioase din acest punct de vedere.

Amazon. Acestea fiind spuse, compania genereaza venituri consistente in Romania chiar si inainte de isi aduce magazinul online in tara noastra, asa ca va fi interesant de vazut cum va sta situatia si dupa ce se va intampla asta.