RCS & RDS. Declaratia URIASA pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. O declaratie extrem de importanta pentru toti clientii din Romania aduce o veste extrem de buna de care toata lumea trebuie sa stie chiar acum.

RCS & RDS netograf

RCS & RDS. O declaratie foarte importanta pentru toti clientii din Romania ai grupului Digi a fost facuta, si ei trebuie sa fie extrem de atenti la ceea ce le este adus in fata in momentul de fata. Mai exact, vorbim despre un anunt facut de catre cei de la ANCOM, care incearca sa mai responsabilizeze atat RCS & RDS, cat si restul furnizorilor de servicii de internet de mare viteza, cu o aplicatie web extrem de utila pentru clienti.

RCS & RDS. Mai exact, cei de la ANCOM au relansat saptamana aceasta aplicatia Netograf, care permite masurarea vitezelor de internet fix si mobil in Romania, iar ea vine cu un beneficiu extrem de important. Mai exact, clientii care folosesc Netograf si descopera ca vitezele pe care RCS & RDS, sau ceilalti operatori, le furnizeaza sunt inferioare fata de cele promise in abonamente, pot cere rezilierea contractului in baza rezultatelor obtinute prin platforma ANCOM.

RCS & RDS. Declaratia URIASA pentru TOTI Clientii

RCS & RDS. Daca acei clienti descopera probleme cu vitezele de download de care beneficiaza, raporteaza problemele la operator in mod repetat, si ele nu sunt rezolvate, atunci pot cere rezilierea contractului in baza lor. Netograf este disponibil si sub forma de aplicatii pentru Windows, pentru macOS, pentru iOS, sau pentru Android, astfel ca puteti testa vitezele oferite de catre RCS & RDS, sau alti operatori de telecomunicatii, pentru a vedea daca respecta contractele.

Am completat capabilitățile Netograf cu o nouă aplicație web și cu aplicații destinate terminalelor fixe pentru Windows și MAC OS și aplicații destinate terminalelor mobile pentru Android și IoS. Noile aplicații, în versiune beta în acest moment, oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura și evalua parametrii de calitate tehnici pentru serviciul de acces la internet: viteza de transfer a datelor – download și upload, întârzierea de transfer a pachetelor de date, variația întârzierii de transfer și rata pierderii de pachete de date.

RCS & RDS. Ca sa fiu complet sincer, e foarte interesant ce promit ANCOM cu aplicatia sa pentru calculatoare si telefoane, dar si mai interesant va fi de vazut cam cata lume va cere rezilierea contractelor in baza rezultatelor. Sunt curios si cum va fi atacata ANCOM de catre RCS & RDS, sau alti operatori, pentru rezultatele pe care le furnizeaza, si daca ele vor sta eventual si la baza unor rezilieri fortate de catre autoritati.

RCS & RDS. In momentul de fata toti operatorii de telecomunicatii promoveaza viteze teoretice care pot fi obtinute in retelele lor, insa realitatea este ca vitezele finale pot fi mult mai mici, si nu depind doar de ei.