RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, VESTE URIASA pentru 5G

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone au parte de un anunt foarte important pentru retelele 5G din Romania, iata ce a fost anuntat de catre autoritatile din tara.

RCS & RDS orange telekom vodafone 5G

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au parte de o veste uriasa pentru 5G in Romania in momentul de fata, operatorii de telecomunicatii intrand in linie dreapta pentru ca retelele sa fie lansate in tara noastra. Zilele trecute cei de la ANCOM au anuntat ca au stabilit in mod oficial calendarul pentru acorcarea licentelor pentru retelele 5G in Romania, iar RCS & RDS, si restul companiilor, trebuie sa isi pregateasca in momentul de fata strategia pentru a oferi aceste servicii in tara noastra.

RCS & RDS. Pana la data de 31 octombrie 2019 urmeaza sa fie licitate frecventele principale care vor fi folosite pentru retelele 5G care vor fi lansate in Romania, deci mai sunt doar cateva luni de zile de pregatire. Deocamdata RCS & RDS, si restul mediului telecom, trebuie sa plateasca impreuna 1 miliard de euro pentru toate frecventele care vor fi licitate pentru viitoarele retele, ei contestand cifra impusa de catre OUG 114/2019.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, VESTE URIASA pentru 5G

RCS & RDS. Chiar daca operatorii vor cumpara licentele pana la final de octombrie 2019, dreptul de utilizare a lor urmeaza sa fie acordat abia pana la finalul anului 2019, deci pana atunci mai avem destul de asteptat. E foarte posibil ca intre timp RCS & RDS, sau alti operatori, sa prezinte in mod public retelele 5G pe care le vor lansa in tara noastra, dar si sa permita testarea lor pana in momentul in care vor putea fi lansate in mod public.

Până la finalul lunii august 2019, Autoritatea va elabora și va finaliza, în urma consultării publice cu industria, documentația necesară organizării efective a procedurii de selecție pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz, urmând ca aceasta să se desfăşoare până la data de 31 octombrie 2019.

RCS & RDS. Deocamdata doar cei de la Vodafone au o retea publica pe care oricine o poate testa in Bucuresti daca are telefonul si abonamentul potrivite, insa alti operatori inca n-au dezvaluit planuri de acest gen. Ma astept totusi ca fie RCS & RDS, fie alte companii, sa anunte in urmatoarele luni planurile pentru a lansa retele 5G in tara noastra care sa fie disponibile intai pentru testare, si abia apoi pentru utilizare.

RCS & RDS. Asteptarea pentru 5G este aproape de final, insa ramane de vazit si cat va costa accesul la servicii, deoarece dupa cum se prezinta lucrurile, vom avea ceva de platit pentru a folosi tehnologia.

2 COMENTARII

  1. @Davidescu: nu ti e rusine sa vorbesti asa?La tine acasa, cu mamica si taticul tau sa injuri ca la usa cortului, impertinentule si obraznicule.