ANAF. AVERTIZARE pentru TOTI Cetatenii Romani

ANAF. O avertizare extrem de importanta pentru toti cetatenii romani vine de la fiscul din tara noastra, iata la ce trebuie sa fii atent acum!

ANAF frauda

ANAF. Fiscul din Romania a lansat astazi o avertizare extrem de importanta pentru toti cetatenii din tara, si indiferent daca stiti ca aveti datorii la autoritati, sau nu, trebuie sa stiti despre aceasta alerta. Mai exact, ANAF a publicat astazi o alerta prin care vrea sa ii informeze pe cetatenii din Romania in legatura cu fraude care se comit prin email, sau SMS, in legatura cu bani pe care ar trebui sa ii primeasca de la autoritati, desi totul este doar o pacaleala.

ANAF. Persoanele care primesc asemenea mesaje sunt trimise sa acceseze un website in care este prezentat un formular unde li se cere sa furnizeze datele lor de identificare, date ale conturilor bancare, si cod-ul CVV2 de la card. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata aceasta frauda facuta impotriva cetatenilor din Romania, website-ul in sine avand intr-adevar logo-ul ANAF, insa in rest e ceva foarte simplu, gazduit pe serverele celor de la Microsoft.

ANAF. AVERTIZARE pentru TOTI Cetatenii Romani

ANAF frauda card

ANAF. Avand in vedere modul in care a fost creat acest website, este usor de inteles de ce oamenii pot fi pacaliti sa-si dea datele, insa trebuie sa fie persoane foarte naive, care au si card-uri bancare capabile sa faca plati online. Din moment ce ANAF a emis o avertizare de acest gen, e posibil ca unele persoane sa fi cazut in plasa hackerilor din dorinta de a obtine niste bani pe care nu ar fi trebuit sa-i primeasca vreodata, si toata lumea trebuie sa fie extrem de atenta.

ANAF. In omd normal, fiscul din Romania face comunicarile catre contribuabili doar prin documente fizice, din motive legale, astfel ca prin SMS n-ar trebui sa primiti vreodata ceva de la ei. Mai mult decat atat, niciodata nu ar trebui sa va introduceti datele cardurilor in website-uri pe care nu le cunoasteti, fie ca apare logo-ul ANAF in cadrul sau, sau al oricarei alte autoritati din Romania, pentru ca in spatele sau pot sta doar hackeri.

ANAF. In cazul in care vor exista persoane pacalite de aceasta frauda, doar bancile pot oferi ajutor pentru recuprarea banilor, impreuna cu politia, la care trebuie inregistrate plangeri pentru furt, sau inselaciune.