HongMeng. Huawei INREGISTREAZA ALTERNATIVA Android

HongMeng. Inlocuitorul Android de la Huawei este deja inregistrat in diverse tari de catre compania chinezeasca, iata ce a dezvaluit despre el.

HongMeng huawei

HongMeng.  Compania chinezeasca Huawei este in momentul de fata in plin proces de a inregistra sistemul sau de operare in diverse tari de pe intregul glob inainte de a-l lansa in mod oficial. Canada, Noua Zeelanda, Coreea de Sud, China, Cambodgia, Peru si Europa sunt tarile/continentele in care sistemul de operare HongMeng a fost inregistrat cu aceasta denumire de catre chinezi inainte de a fi folosit in mod oficial in telefoane mobile, tablete, etc.

HongMeng. Aflat in dezvoltare de nu mai putin de 7 ani de zile, sistemul de operare este cunoscut sub denumirile Huawei OS, sau Ark OS, a doua parand sa fie cea sub care a fost inregistrat ca marca in Europa. Separat de Europa, in restul regiunilor Huawei si-a inregistrat software-ul cu denumirea HongMeng, ceea ce da de inteles ca aceasta ar putea fi versiunea finala a numelui care ar putea fi folosit, iar asta in baza numarului mare de tari in care e inregistrata.

HongMeng. Huawei INREGISTREAZA ALTERNATIVA Android

HongMeng. Inregistrarile au fost facute de catre Huawei din momentul in care sanctiunile din SUA au fost impuse impotriva sa, si pana la finalul lunii mai, deci intentiile sunt cat se poate de clare. In cererile de inregistrare pentru marca HongMeng, compania spune ca sistemul de operare poate fi folosit pentru telefoane mobile, tablete, smartwatch-uri, calculatoare, roboti, sau chiar televizoare, deci cam oriunde este disponibil si Android.

Huawei – the world’s biggest maker of telecoms network gear – has filed for a Hongmeng trademark in countries such as Cambodia, Canada, South Korea and New Zealand. According to WIPO data, the earliest Huawei applications to trademark the Hongmeng OS outside China were made on May 14 to the European Union Intellectual Property Office and South Korea, or right after the United States flagged it would stick Huawei on an export blacklist.

HongMeng. Marea problema sta totusi in faptul ca sistemul de operare nu este la fel de bun ca Android, si nici nu are toate serviciile pe care Google le ofera pentru software-ul sau in momentul de fata. Cei de la Huawei nici nu au cum sa rezolve aceste lucruri, iar HongMeng va fi o versiune mai putin reusita a ceea ce a creat Google, insa din moment ce Huawei nu prea are alternative in momentul de fata, il va lansa oricum ar fi.

HongMeng. Din ceea ce stim acum, sistemul de operare ar putea fi lansat pentru telfeoane in toamna acestui an, dar probabil doar in China, pentru ca o lansare internationala ar fi programata abia pentru 2020.