RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, Saptamanile DECISIVE in Romania

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, au in fata cateva saptamani extrem de importante si decizive pentru felul in care le va evolua viitorul in Romania.

RCS & RDS decisiv

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, au in fata o serie de saptamani decisive pentru Romania, si vorbim despre decizii care vor afecta milioane de clienti din tara noastra, asa ca finalitatea este extrem de importanta. Mai exact, vorbesc despre faptul ca in urmatoarele saptamani ar trebui sa fie adoptata o noua ordonanta de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa modifice unele dintre prevederile OUG 114/2018, foarte contestata de RCS & RDS, si toti operatorii din Romania.

RCS & RDS. Stim deja ca acum cateva saptamani o comisie din Camera Deputatilor a respins modificarile pe care le impune OUG 114/2018 pentru sectorul IT, inclusiv, cel telecom, deci trebuie facute modificari pentur ea. Desigur ca vacanta parlamentara incepe saptamana viitoare, iar intre timp nu va fi facut nimic, iar orice fel de ordonanta adoptata dupa aceea, fie ca va respecta cerintele celor de la RCS & RDS, sau ai altor operatori telecom, va trebui analizata in toamna de Parlamentul Romaniei.

RCS & RDS. Vodafone, Telekom, Orange, Saptamanile DECISIVE in Romania

RCS & RDS. Pana acum Guvernul Romaniei a spus ca va anula o prevedere care impune amenzi pentru operatorii care au constructii ilegale pe terenurile unor entitati terte, luand in discutie si anularea taxei pe cifra de afaceri, sau costurile licentelor 5G. Aceste ultime doua prevederi ale OUG 114/2018 sunt cele care au generat cele mai multe plangeri din partea RCS & RDS, inclusiv a altor operatori telecom, iar pana acum nu pare sa se fi ajuns la o intelegere pentru modificarea lor.

RCS & RDS. Desigur ca discutii s-au purtat, si se vor purta in continuare intre parti, insa pentru ca incepe vara, si multa lume va incepe sa plece prin vacante, e greu de spus in ce masura se vor gasi si rezolvari. E foarte posibil ca RCS & RDS, sau alti operatori telecom, sa nu mai gaseasca intelegere la Guvernul Romaniei pentru modificarea acestor prevederi, si daca executivul va fi schimbat, atunci schimbarile vor intarzia si mai mult.

RCS & RDS. ANCOmturi normale, asa ca ne asteapta o vara lunga.