Harta Retelelor 5G iti arata Tarile unde Viitorul a “Inceput” deja

harta retele 5G

O harta a retelelor 5G din intreaga lume a fost creata pentru a ne arata unde anume pot fi folosite tehnologiile de viitoare generatie de catre oamenii dornici sa navigheze pe internet la viteze foarte mari. Vorbim despre o harta facuta de catre cei de la Ookla, care detin si Speedtest, deci e cat se poate de exacta, si include reteaua 5G care a fost demonstrata si partial lansata in Romania de catre cei de la Vodafone pentru clienti.

Dupa cum veti vedea pe aceasta harta a retelelor 5G, Europa este de departe regiunea in care se regasesc cele mai multe puncte de acces, peste 250 fiind deja instalate in diverse tari de pe “batranul continent”. In Europa avem cea mai extinsa acoperire 5G in Elvetia, acolo operatorii de telefonie mobila Sunrise si Swisscom reusind sa instaleze peste 200 de puncte de acces, adica undeva pe la 80% din totalul de pe continent.

Harta Retelelor 5G iti arata Tarile unde Viitorul a “Inceput” deja

harta retele 5G glob

Mare Britanie, Spania, Italia, Germania, Romania, Polonia, sau Finlanda se numara printre tarile in care sunt deasemenea montate turnuri de telefonie mobila 5G in momentul de fata. Europa sta foarte bine in ceea ce priveste testarea retelelor 5G, insa Asia este locul din care a pornit totul, iar acolo exista cei mai multi utilizatori, si saptamana trecuta v-am vorbit despre prima tara cu 1 milion de utilizatori 5G, inregistrati in numar record.

In SUA exista deasemenea destule puncte 5G active in momentul de fata, marii operatori de acolo pregatind intens lansarea serviciilor la nivel national, ele fiind acum disponibile in unele regiuni. Coreea de Sud este tara asiatica in care sunt, de departe, cele mai multe puncte 5G active, Australia si Africa de Sud avand deasemenea destule zone in care clientii pot macar sa testeze retelele de generatie viitoare in momentul de fata.

harta retelelor 5G ne prezinta un inceput destul de surprinzator pentru aceasta tehnologie inovatiare, si ne putem astepta ca lucrurile sa continue asa in viitor.