Huawei. PIERDE o AVERE cu PROBLEMELE Telefoanelor, ce a DECIS

Huawei. Compania chinezeasca pierde o avere din cauza problemelor telefoanelor sale, iata ce a decis sa faca in fata atacurilor repetate ale SUA.

Huawei avere

Huawei. Compania chinezeasca pierde o avere din cauza problemelor uriase pe care le au telefoanele sale, iar asta in conditiile in care lupta din rasputeri pentru a intoarce sanctiunile pe care SUA le-a impus impotriva sa. Mai exact, fondatorul companiei a afirmat in cursul zilei de ieri ca Huawei si-a revizuit obiectivul de crestere pentru anul 2019 de la 130 de miliarde de dolari la 100 de miliarde de dolari, adica l-a retrogradat la o stagnare.

Huawei. Schimbarea de obiectiv a fost facuta dupa ce vanzarile internationale de telefoane ale companiei au scazut cu 40% in cursul lunii mai, iar pana la finalul anului se estimeaza ca scaderea ar putea creste pana la 60%. Asta inseamna ca undeva pe al 40 – 60 de milioane de telefoane, sau poate chiar mai mult, nu vor fi vandute de catre Huawei in 2019, suma totala a banilor care nu vor mai fi castigati ridicandu-se la cateva zeci de miliarde de dolari.

Huawei. PIERDE o AVERE cu PROBLEMELE Telefoanelor, ce a DECIS

Huawei. Separat de telefoane, compania chinezeasca nu mai poate vinde nici laptop-uri, echipamente de telecomunicatii, si alte tipuri de dispozitive pe care le comercializeaza chiar si acum, dar numai pentru ca le-a fabricat deja. Daca sanctiunile nu vor disparea, atunci pierderile celor de la Huawei ar putea fi chiar mai mari de 30 de miliarde de dolari, insa totul depinde de cat de seriosi vor fi americanii cu mentinerea acestor sanctiuni in urmatoarele luni.

“The bans will cost Huawei around $30 billion in revenue this year and next. In April, Huawei reported a 39 percent increase in first-quarter revenue, despite US efforts to dissuade allies from doing business with the firm. But the company now expects its revenue to decline to $100 billion this year from $107 billion last year.”

Huawei. Intre timp, compania chinezeasca va lansa telefonul Honor 20, care a fost certificat de Google inainte de impunerea sanctiunilor, dar si un nou model al Huawei P30 PRO, care a fost lansat inca de prin martie. Separat de asta, Huawei a suspendat lansarea Honor 20 Pro, dar si a unor noi modele ale MateBook, totul pentru ca nu are licente pentru folosirea sistemelor de operare din ele, dar nici a componentelor.

Huawei. Acestea fiind spuse, chinezii pierd extrem de multe din cauza sanctiunilor americanilor, si in momentul de fata nu par sa aiba vreo alternativa pentru a scapa de ele.

2 COMENTARII