Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT URIAS pentru Viitorul ROMANIEI

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone sunt vizate de un anunt foarte important pentru viitorul Romaniei, iata ce se va intampla in tara noastra si ce trebuie sa stii.

Digi Mobil viitor

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone sunt in centrul unui anunt foarte important pentru viitorul Romaniei, iar asta deoarece tara noastra paseste incetul, cu incetul, in viitor, si e bine ca toti sa stim ce se intampla mai exact. Ieri RCS & RDS a anuntat oficial ca testeaza 5G in Bucuresti, fiind al doilea mare operator care face in 2019 un anunt privind pregtirea lansarii unei retele 5G in Romania, Digi Mobil urmand a oferi serviciile pentru clientii din tara.

Digi Mobil. Ericsson este compania ale carei echipamente sunt folosite de catre operator pentru a face testele in Bucuresti in momentul de fata, iar saptamana viitoare vom vedea ce vor primi clientii cand reteaua 5G va fi lansata. Asteptarile sunt foarte mari, si nu doar pentru ca Digi Mobil are in spate un grup cu cel mai bun internet fix din tara, ci si pentru ca este cunoscut faptul ca serviciile de acest gen sunt scumpe, iar de la ei asteptam ceva ieftin.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT URIAS pentru Viitorul ROMANIEI

Digi Mobil. In mod teoretic, reteaua pregatita de catre operator ar trebui sa ofere viteze de minim 1 Gbps pentru clientii care vor decide sa o foloseasca, insa desigur ca totul depinde si de echipamentele folosite. Cei de la RCS & RDS au facut la un moment dat o demonstratie care a aratat ca pot atinge viteze de pana la 10 Gbps prin echipamentele lor, insa Digi Mobil nu va oferi asa ceva, cum de altfel niciun alt operator din Romania nu o va face inca.

Digi Mobil. Ma astept sa avem si servicii foarte ieftine de la acest operator, si cu preturi moderate de la ceilalti, iar asta pentru ca investitia in infrastructura 5G nu va fi una ieftina pentru operatori. In aceasta idee, ei vor trebui sa isi recupereze de undeva investitiile, iar daca Digi Mobil vor fi mai moderati cu preturile, ma astept ca Orange, Vodafone, Telekom sa aiba o politica mai agresiva, cu servicii mult mai scumpe pentru noi.

Digi Mobil. Lansarea retelelor 5G, indiferent de operator, nu se va intampla la nivel national pana la finalul anului, cand vor fi acordate si drepturile de folosire ale frecventelor pe care le vor licentia.