RCS & RDS. ANUNTA ca INCEPE sa Testeze OFICIAL 5G in Romania

RCS & RDS. Operatorul a anuntat oficial ca incepe sa testeze 5G in Romania, iata unde va face prima demonstratie publica, si unde vor continua testele.

RCS & RDS 5g bucuresti

RCS & RDS. Grupul de telecomunicatii din Romania a facut astazi un anunt extrem de important cu privire la viitoarea retea 5G pe care o pregateste pentru lansare, anuntand ca va incepe sa testeze tehnologia 5G in tara. Bine, RCS & RDS testeaza 5G in Romania de ceva vreme, dar pe 27 iunie va oferi posibilitatea ca tehnologia sa fie testata in mod public de catre presa, in Centrul Vechi din Bucuresti, una dintre cele mai aglomerate zone din Capitala.

RCS & RDS. Compania testeaza in secret 5G de cateva luni de zile, si foloseste echipamente de la Ericsson pentru demonstratia pe care o va face pentru public, insa nu se stie daca in reteaua din tara nu va folosi si echipamente Huawei. Facand abstractie de asta, RCS & RDS are planuri foarte serioase pentru 5G in Romania, fiind hotarat sa participe la licitatia din toamna pentru frecventele care vor fi folosite la retelele noastre.

RCS & RDS. ANUNTA ca INCEPE sa Testeze OFICIAL 5G in Romania

RCS & RDS. Operatorul de telefonie mobila Digi Mobil este cel care va lansa efectiv serviciile 5G in Romania, cel mai probabil in prima parte a anului viitor, dupa ce vor fi acordate si licentele de folosire a frecventelor 5G. ANCOM a programat acest lucru pentru decembrie 2019, deci e improbabil ca RCS & RDS sa ofere ceva public pana atunci, mai ales ca nu se stie nici ce telefoane 5G ar putea fi disponibile in Romania pana cand infrastructura lor va fi pregatita.

RCS & RDS. In momentul de fata acesta este al doilea grup de telecomunicatii din Romania care face in 2019 un anunt pentru o demonstratie a 5G pentru presa, cei de la Vodafone facand asta in primavara anului 2019. Vodafone a promis si ca ai sai clienti vor putea folosi reteaua, dar deocamdata nu are telefoane 5G, iar RCS & RDS va fi in aceeasi situatie pana pe final de 2019, sau chiar 2020, dupa ce vom avea si telefoane 5G in Romania.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, sunt foarte curios sa vad ce a reusit sa faca Digi cu tehnologia 5G, si cat de bune vor fi vitezele pe care le va avea reteaua in aceasta demonstratie publica.

3 COMENTARII

  1. tocmai am venit din germania acum 3 luni si sunt praf pe telefonie mobila si semnal, dar nu mi place de digi ca se lauda prea mult cu putin. de un an si 3 luni sunt in germania, asa ca stiu cum au ei acolo semnalul si cam tot ce au ei pe infrastructura de telefonie mobila

  2. astia n au nici macar 4g peste tot in toata tara si ei incearca 5g. penibil. sa mai zic de infrastructura de cablu si net care tot nu sunt in toata tara

  3. Eu zic ca inca e bine la noi, pe partea asta…ia mergi prin Germania și vezi ca atunci cand găsești cate un amărât de 4G, faci petrecere….