PCI Express 6 aduce Schimbari MAJORE pentru Calculatoare

PCI Express 6

PCI Express 6 a avut astazi dezvaluita, de catre organizatia care stabileste standardele acestei tehnologii, o specificatie foarte importanta pentru viitor. Mai exact, in baza acestei noi specificatii pentru PCI Express 6 s-ar putea dubla actualele performante ale PCIe 5, sau ar putea creste de pana la 4 ori fata de ceea ce ofera PCIe 4.

PCI Express 6 este in momentul de fata foarte departe de lansare, dar organizatia care pregateste standardul anunta folosirea Pulse Amplitude Modulation technology pentru a oferi asemenea performante. Aceasta permite dublarea cantitatii de date care poate fi transferata, fara a folosi frecvente inalte de lucru pentru componente.

PCI Express 6 va avea acelasi format care e compatibil cu actualele placi de baza, deci nu trebuie sa ne facem griji din acest punct de vedere, dar lansarea e anuntata abia pentru 2021. Desigur ca primele placi video cu PCI Express 6 vor fi lansate abia in 2022, sau 2023, dar schimbarile vor aduce noi posibilitati pentru a imbunatati inteligenta artificiala, si nu numai.

“PCI-SIG Developers Conference 2019 – PCI-SIG® today announced that PCI Express® (PCIe®) 6.0 technology will double the data rate to 64 GT/s while maintaining backwards compatibility with previous generations and delivering power efficiency and cost-effective performance. The PCIe 6.0 specification is actively targeted for release in 2021.”