Apple Dezvaluie ce Software Facebook, Google, etc, Foloseste in iCloud

apple software icloud

Apple se lauda de cateva luni bune cu transparenta sa neobisnuita in ceea ce priveste serviciile si produsele pe care le ofera, iar o dovada clara o avem astazi. Intr-un document foarte interesant, cei de la Apple prezinta tot software-ul de la companii terte, inclusiv Google si Facebook, care este folosit pentru iCloud de catre ea.

Vorbim aici despre orice fel de software, de la fonturi, si pana la scripturi in JavaScript, cei de la Apple detaliind tot ceea ce utilizeaza in iCloud. In total sunt nu mai putin de 116 entitati care sunt listate ca avand software-ul folosit pentru iCloud, in diverse moduri, cei de la Apple folosindu-se de orice au avut nevoie pentru a-si crea platforma.

Este foarte interesant ce face Apple aici, deoarece companiile sale competitoare nu au nivel similar de transparenta in ceea ce priveste software-ul pe care il folosesc de la companii terte. Asta ne arata foarte clar ca Apple incearca sa creeze impresia ca pentru ea conteaza mult ca toata lumea sa vada foarte clar ceea ce ea ofera in materie de servicii.

“The licensed softwar ranges from fonts used in the service to functions such as Javascript libraries, including Google’s Closure Library and the jQuery Foundation’s separate one. While Apple does not disclose which precise elements it uses from these libraries, Google’s one is intended for functions ranging from animation and user interface controls to server communication and text editing.”