Cluj-Napoca are Sisteme Inteligente de Colectare a Deseurilor

cluj-napoca Sisteme Inteligente Colectare Deseurilor

Cluj-Napoca este primul oras din Romania in care deseurile sunt colectate inteligent in containere pe care primarul orasului, Emil Boc, le prezinta foarte mandru mai jos. Containerele permit coletarea selectiva a deseurilor din orasul Cluj-Napoca, ele fiind alimentate solar si actionate cu piciorul, compania de salubritate fiind anuntata online cand containerele trebuie golite.

Cluj-Napoca are amplasate aceste containere inteligente pentru colectarea deseurilor in cele mai aglomerate zone din oras, astfel ca foarte multa lume poate interactiona cu ele. Senzori montati in interiorul containerelor anunta compania de salubritate din Cluj-Napoca cand acestea sunt umplute pana la 90% din capacitate, astfel incat necesita golire.

Cluj-Napoca este cunoscut pentru faptul ca are parte de o administrare foarte bun sub conducerea lui Emil Boc, si asta nu de acum, ci de foarte multi ani. E interesant proiectul facut pentru Cluj-Napoca de catre primarie, insa mai interesant ar fi daca la un moment dat ar si impartasi informatii privind gradul de utilizare.

“Dacă se va dovedi a fi un succes vom cumpăra şi alte sisteme inteligente de colectare selectivă pentru că vrem să dăm tonul în România cu privire la grija pe care o purtăm faţă de mediu.”

Sisteme inteligente de colectare selectiva a deseurilor stradale

Cluj-Napoca: primul oraș din România în care au fost implementate sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale.—Proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativa 2017.

Publicată de Emil Boc pe Joi, 20 iunie 2019