Apple Indemnata sa MUTE Productia iPhone cat mai Rapid din China

apple productie iphone taiwan

Zilele trecut au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Apple vrea sa mute productia iPhone din China, ea discutand deja cu unii dintre partenerii sai. Acum fondatorul Foxconn, compania care produce aproape toate telefoanele iPhone pentru Apple, face un indemn similar, cerand ca productia sa fie mutata din China in Taiwan.

Indemnul vine si dupa ce Apple a avertizat administratia prezidentiala a lui Donald Trump in legatura cu problemele pe care le-ar aduce cresterea taxelor pentru produsele aduse din China. Daca Apple ar muta productia din China in Taiwan, atunci produsele sale ar scapa de taxele mai mari, iar asa n-ar trebui sa le creasca preturile, sau sa absoarba diferenta.

Din moment ce fondatorul Foxconn indeamna Apple sa mute productia telefoanelor iPhone din China in Taiwan, e destul de clar ca grupul sustine aceasta tranzitie. Foxconn produce deja telefoane iPhone pentru Apple in Brazilia si India, deci mutarea ei in Taiwan nu ar fi ceva chiar atat de greu de realizat, cel mai probabil.

“The billionaire founder of Apple Inc.’s largest supplier asked the U.S. company to move part of its sprawling production chain from China to neighboring Taiwan. “I am urging Apple to move to Taiwan,” said Terry Gou, the largest shareholder in Hon Hai Precision Industry Co., answering a question about whether Apple will shift production away from China. “I think it is very possible,” he said without elaborating.”

8 COMENTARII

 1. Pai asia nu are USD,de ex rusia are rubla,china yuan erc
  Iar a doua greseala bye bye SUA imposibil
  Sua se duce dupa romania si multe alte tari,iar noi inca suntem

 2. Nu are treaba america…ii doare undeva…da, ar avea de suferit, dar asa cum nu au avut de suferit si cu Europa cand din USD in EU..asa nici aici…mai important este fabricarea si “made in China” decat rezerva Chinei
  Mai ales ca in 20 ani nu vom mai avea bani fizici

 3. @iobau: daca tot ai lansat fumigena asta, macar du-o pana la capat. Gândește-te și invers: cine-i da Chinei atatia euro peste noapte?

 4. Mda , in Taiwan salariile sunt de cel putin de 10 ori mai mari ca in China . Nu vad taiwanezii facand pe sclavii pt Apple , sau nu vad Apple platind salarii taiwanezilor.

 5. Pai asia nu are USD,de ex rusia are rubla,china yuan erc
  Iar a doua greseala bye bye SUA imposibil
  Sua se duce dupa romania si multe alte tari,iar noi inca suntem

 6. Este vorba de rezerva valutara a Chinei care este preponderent in USD. Daca face conversi sa zicem in Eur, in mica parte, dolarul va fi in cap. Nu se poate absorbi o masa monetara asa rpd. Si atunci SUA e intr adevar bye bye.
  Un scenariu pesimist, dar nu imposibil, pe care si americanii il stiu f bine.

 7. Nu are treaba america…ii doare undeva…da, ar avea de suferit, dar asa cum nu au avut de suferit si cu Europa cand din USD in EU..asa nici aici…mai important este fabricarea si “made in China” decat rezerva Chinei
  Mai ales ca in 20 ani nu vom mai avea bani fizici