Utilizatorii iPhone isi Schimba mult mai RAR Telefoanele

iphone schimba rar telefoanele

Apple are probleme cu vanzarile de telefoane iPhone, iar conform unui nou studiu, exista si o explicatie foarte buna pentru felul in care se desfasoara lucrurile acum. Se pare ca utilizatorii de telefoane iPhone isi schimba dispozitivele tot mai rar, adica o data la trei ani de zile, in loc de o data la doi ani de zile, ceea ce este o problema mare pentru Apple.

Desigur ca nici Apple nu mai schimba design-urile telefoanelor iPhone decat o data la trei ani de zile, deci e destul de logic sa vedem ca si clientii se comporta la fel. Apple a schimbat strategia sa de lansare a telefoanelor iPhone, iar clientii s-au adaptat la noul ritm, dar americanii simt din plin cat de mare e problema din acest punct de vedere.

Daca telefoanele iPhone sunt schimbate o data la trei ani de zile, Apple pierde mai multi bani decat facea inainte, iar asta o lasa “descoperita” pe bursele globale. Realitatea este ca Apple nu doar ca nu mai poate inova in fiecare an, ci nu o poate face nici macar o data la doi ani, lipsa lui Steve Jobs fiind resimtita din plin de americani.

“According to our analysis, the trend of users holding onto their iPhones for longer has affected Apple’s shipments. The replacement cycle for iPhones has grown to over three years, on an average, from two years. On the other hand, substantial design changes in the Galaxy S10 series and the better value proposition it offers compared to high-end iPhones helped Samsung close the gap to Apple in the global premium segment.”

8 COMENTARII

  1. Foarte adevărat! Inovația la Apple a murit o data cu Steve Jobs. Pe lipsa unor inovații serioase și a prețului tot mai crescut a unui iphone este clar ca nu se mai dorește un upgrade atât de des! Device-urile vechi merg încă foarte foarte bine iar cu ios 13 vor primi o față noua! Cum spunea și anunțul problema este foarte mare iar anul viitor se va accentua și mai mult! Competiția poate câștiga foarte mult dacă țin preturile jos și vin cu telefoane atractive! Felicitări zaone pt articol!

  2. Pai da caceu detin imun iphone 6s plus si sunt multumit de el mai putin amprenta care nu functioneaza dar m-am obisnuit cu cod de ecran si mai e o parte proasta al meu e de 16 gb ca asa l-am gasit l-am cumparat din amanet

  3. @Andrei: poate asta iti doresti tu, copilule, dar unii oameni mananca azi o paine datorita lor si celor de la IBM, Intel si Microsoft. Fara astea 4 companii azi eram la nivel de telefon cu disc si abac.
    Trecand peste asta, Apple niciodata nu a avut jde mii de modele dintr-o anume clasa de produs. Astfel ca ar putea lua in considerare productia de noi modele o data la 2 ani. E mai bine sa scoti ceva puternic, matur, elegant si inovator decat sa fii nevoit sa scoti orice doar ca sa tii pasul cu altii. Ei vor avea intotdeauna piata lor, la fel ca si Sony.

  4. am o întrebare pentru cei ce testează ios 13. Citisem pe un forum că Digi oferă apel Wi-Fi. iar cei ce testează această versiune văd opțiunea în telefoane. Este adevărat?

  5. corect. eu am ios 10.3.3 pe iphone 7 de cand l-am luat. Merge impecabil si am doua zile de baterie + ca arata ca nou desi are 2 ani. A ajuns raritate asa ca o sa merg cu el asa cat ma tine. Nici nu ma gandesc sa fac update la ios 13! Cat despre alt telefon ce sa mai vorbim. Au ajuns mult prea scumpe

  6. hApplea va cadea usor-usor in clasament, lucru de dorit de altfel, lumea se mai trezeste si vede prosteala cu care i-au dus de nas. Asemenea companie malefica precum crApple trebuie sa dispara, trebuia ingropata odata cu Jobs. Nu poti ca de la an la an sa vii cu regrese in design, dotari, chiar soft, ca apoi sa arunci preturi exorbitante doar sub scuza ca vai, am imbunatatit procesorul, luati de-aici niste e-moji si mai astepati 5 ani pana cand va dam un fast-charger. Ce sa mai comentez de soft, e rapid, optimizat, dar cam atat. E bun pentru cei carora le place sa stea incorsetati si limitati in optiuni.