Soferii Tesla se incred prea MULT in Sistemul Autopilot

soferi tesla autopilot

Soferii de masini Tesla se incred prea mult in sistemul Autopilot, care ghideaza in mod autonom masinile pe drumuri, conform unui studiu facut recent in SUA. Dintre toate sistemele de ghidare autonoma existente, cel Autopilot se bucura de cea mai mare incredere dintre toate, insa soferii ar trebui sa fie mult mai atenti decat atat.

48% dintre soferii de masini Tesla considera ca sunt in siguranta cand iau mainile de pe volanul masinii daca sistemul Autopilot este activat, denumirea generand mare confuzie. Numele Autopilot sugereaza faptul ca masina se poate conduce singura fara probleme, insa partea buna este ca doar 6% cred ca sunt in siguranta si daca adorm la volan.

Ridicarea mainilor de pe volanele masinilor cu sisteme de ghidare autonoma dezactiveaza sistemul pe anumite modele, nu si la Tesla, unde poate fi pacalit pentru a functiona si cand soferii dorm. Din pacate, in SUA au fost intalnite multe cazuri in care soferii au fost filmati dormind in masini Tesla care se plimbau singure pe autostraca, un caz fiind foarte recent.

incredere sisteme ghidare autonoma