RCS & RDS. Telekom, Vodafone, Orange, PREMIERA, Anuntul GUVERNULUI!

RCS & RDS. Telekom, Vodafone, Orange au o premiera anuntata de catre Guvernul Romaniei pentru tara noastra, iata ce anunt foarte important a fost facut deja.

RCS & RDS premiera

RCS & RDS. Telekom, Vodafone, Orange inregistreaza o premiera in Romania, deoarece Guvernul tarii noastre a facut in sfarsit ceea ce asteptau foarte multi dintre romani de ceva vreme, desi nu e chiar tot ceea ce trebuia sa faca. Mai exact, ieri Guvernul Romaniei a adoptat oficial strategia tarii noastre privind lansarea retelelor 5G de telefonie mobila in tara, iar RCS & RDS, si restul opertorilor, au o munca “titanica” in fata in cursul urmatoarelor luni.

RCS & RDS. Desi deocamdata nu au fost modificate prevederile OUG 114/2018, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Comunicatiilor, este increzator in faptul ca operatorii de telefonie mobila vor face investitii masive in retelele 5G. Totul vine in contextul in care ANCOM spunea acum o saptamana ca unii operatori ar putea decide sa nu participe la licitatia 5G, desi RCS & RDS, Orange, sau Vodafone nu au spus asta, Telekom facand acest anunt de ceva vreme.

RCS & RDS. Telekom, Vodafone, Orange, PREMIERA, Anuntul GUVERNULUI!

RCS & RDS. Pe de alta parte, lansarea serviciilor 5G in Romania ar urma sa creeze nu mai putin de 250.000 de locuri de munca in tara, investitiile urmand a se ridica la cateva sute de milioane de euro, cel putin in prima parte. Interesanta este ca Huawei nu va avea accesul restrictionat la furnizarea de echipamente de telecomunicatii 5G pentru RCS & RDS, sau restul companiilor de telecomunicatii, deci vom vedea sigur si produsele lor folosite pentru retelele noastre.

“Guvernul îşi propune un program ambiţios de implementare a noii generaţii tehnologice în comunicaţiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România şi proiecţia următoarelor decenii de evoluţie în domeniul comunicaţiilor. Noua generaţie de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generaţiei 4G şi va contribui în mod semnificativ la incluziune şi creşterea productivităţii în economie.”

RCS & RDS. Romania a devenit acum una dintre cele 12 tari din Uniunea Europeana care si-a stabilit deja strategia pentru lansarea retelelor 5G, in alte zone fiind deja destule puncte de acces active in mod public pentru clienti. In Romania deocamdata se pregateste licitatia pentru frecventele 5G, iar ANCOM a spus ca RCS & RDS, plus restul operatorilor, vor avea o singura sansa de a obtine licentele dorite, deoarece nu vor fi organizate mai multe licitatii pentru ele.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, viitorul vine cu pasi repezi in Romania, iar 5G-ul reprezinta evolutia pecare o astepta toata lumea pentru telefoani mobila, dar ramane sa mai avem si telefoanepentru a ne conecta la ea.