RCS & RDS. UPC, Orange, Vodafone, Telekom vor BLOCA Torrentele, si NU Numai

RCS & RDS, UPC, Orange, Vodafone, Telekom vor fi obligate sa blocheze foarte multe website-uri de filme online, dar si de torrente pentru clientii din Romania.

2

RCS & RDS. UPC, Orange, Vodafone, Telekom torrente

RCS & RDS, UPC, Orange, Vodafone, Telekom vor bloca website-urile de torrente si pe unele dintre cele care permit vizualizarea de filme si seriale pentru care nu au licenta, iar o hotarare judecatoreasca va impune asta. In noiembrie 2018 opt dintre cele mai mari case de productie cinematografica din SUA au obtinut in instanta o prima hotarare prin care RCS & RDS, si ceilalti operatori, erau obligati sa faca asta, insa ea nu a ramas definitiva.

Saptamana trecuta a fost publicata motivarea hotararii din noiembrie 2018, iar operatorii chemati in judecata au aratat ca sunt de acord cu blocarea website-urilor cu continut piratat, dar ca au nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva. RCS & RDS, UPC, Telekom, DCS, AKTA, Nextgen sunt furnizorii de servicii de internet care le vor interzice clientilor accesul la multe domenii, insa Orange si Vodafone sunt deasemenea implicate.

RCS & RDS, UPC, Akta, Nextgen, DCS, Orange, Vodafone, Telekom vor BLOCA Torrentele, si NU Numai

Zeci de domenii sunt vizate de aceasta hotarare prin care vor fi eliminate actualele website-uri ce permit vizualizarea de continut piratat, sau descarcarea prin torrente, blocarea urmand a se face la nivel de DNS. Desigur ca schimbarea DNS-ului, sau folosirea unui VPN, va rezolva problema pentru clientii RCS & RDS, si nu numai, insa nu toti vor sti cum sa faca modificari de acest gen, deci piratarea va fi, teoretic, redusa.

Decizia este una fara precedent pentru Romania, si poate sta la baza altora dupa ce detinatorii actualelor website-uri cu continut piratat isi vor modifica domeniile, sau vor face alte website-uri, daca n-au facut deja asta. Procesul a fost deschis in septembrie 2017 in Romania, si dupa aproape 2 ani inca nu e la final, dar avand in vedere ca RCS & RDS, si restul companiilor, au decis sa accepte decizia instantei, probabil ca blocarea se va face in curand.

RCS & RDS, UPC(Vodafone), Telekom, Orange, DCS, AKTA, Nextgen vor trebui sa blocheze urmatoarele website-uri : www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co. uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu.