SRI. Anunt MAJOR despre ATACATORII Spitalelor din Romania

sri hack spitale china

Ieri v-am spus ca SRI a facut o informare importanta cu privire la faptul ca unele spitale din Romania a avut retelele informatice compromise de catre hackeri. Un ransomware a blocat retelele informatice de la 4 spitale din Romania, cel Victor Babes din Bucuresti fiind paralizat complet timp de mai bine de 2 zile, iar SRi stie cine a facut asta.

SRI a afirmat ca in spatele atacului ransomware care a vizat spitalele din Romania s-au aflat hackeri din China, concluzia fiind trasa in urma analizarii modului in care a fost facut atacul. Inclusiv orele la care a avut loc acest atac i-au ajutat pe cei de la SRI sa ajunga la concluzia ca hackerii sunt de origine chineza, iar asa se indreapta privirea spre aceasta tara.

SRI a spus ca aproape orice fel de software antivirus obisnuit ar fi putut bloca atacul care a paralizat spitalele din Romania, insa ele nu aveau asa ceva instalat. Unii pacienti au avut tratamentele refuzate din cauza atacului, iar Ministrul Sanatatii a spus ca e posibil sa fie si alte institutii medicale afectate, SRI spunand ca sigur sunt si aeltele vizate de viitoare atacuri.

“În legătură cu atacurile ciberbetice de la spitale, Centrul Național Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză. Au fost luate în calcul luând orele la care hackerii chinezi au fost activi și indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare. Mai multe detalii nu va putem oferi în acest moment.”