RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, ATENTIE, AVERTIZARE pentru Clienti

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom si o avertizare foarte importanta pentru toti clientii care le folosesc serviciile in Romania, de ce trebuie sa te feresti.

RCS & RDS Vodafone Orange Telekom piratare

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom au fost saptamana aceasta in centrul unui eveniment extrem de important, care va afecta foarte multi dintre clientii operatorilor care furnizeaza servicii de telecomunicatii in Romania. Mai exact, v-am spus saptamana aceasta ca RCS & RDS, si restul companiilor, au anuntat ca sunt de acord cu blocarea unor website-uri de torrente, su a unor de filme online, in urma unui proes deschis de catre mari case de productie cinematografica de la Hollywood.

RCS & RDS. In instanta operatorii n-au opus prea multa rezistenta, si au spus ca sunt de acord sa blocheze totul, dar ca au nevoie de o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligati sa faca asta. Ei bine, aici Romania intra practic intr-o normalitate, deoarece in alte tari folosirea torrentelor este interzisa, website-urile de filme online nu exista, sau sunt inchise foarte rapid, iar RCS & RDS, si restul companiilor telecom, vor face acelasi lucru.

RCS & RDS. Vodafone, Orange, Telekom, ATENTIE, AVERTIZARE pentru Clienti

RCS & RDS. In strainatate cetatenii care folosesc servicii de tip torrent pentru a descarca de pe internet continut piratat primesc si amenzi pentru ceea ce fac, insa in Romania deocamdata nu se ajunge la asa ceva. Pe de alta parte, blocarea thepiratebay.org de catre RCS & RDS, plus restul operatorilor, la nivel de DNS este un pas foarte important pentru a reduce nivelul de piratare al continutului, desi nu sunt blocate si website-uri locale de torrente.

RCS & RDS. Este cunoscut faptul ca exista la toti operatori foarte multi clienti care folosesc torrente, iar din cauza faptului ca fenomenul are o asemenea amploare, se incearca blocarea la nivel de operator, nu la nivel de utilizator. Trebuie sa fiti pregatiti pentru blocarea multor altor website-uri de torrente in Romania de catre RCS & RDS, sau alte companii, pentru ca succesul obtinut de catre marile case de productie din SUA le va da curajul sa mearga mai departe.

RCS & RDS. Asta nu se va intampla peste noapte, actualul proces durand de vreun an si jumatate, si nu e inca in ultima faza de atac, asa ca abia peste cativa ani torrentele ar urma sa fie blocate mai serios, si fiti siguri ca se va intampla asta.