Intel Pregateste Noi Reduceri de Preturi pentru Procesoare

intel reduceri procesoare

Intel pregateste reduceri de preturi pentru procesorele pe care le vinde, totul intr-o tentativa de a concura mai serios cu cei de la AMD, care au produse mai ieftine. Cei de la Intel ar intentiona sa aplice reduceri de aproximativ 15% pentru preturile procesoarelor, ceea ce in anumite cazuri ar insemna ieftiniri de pana la cateva zeci de dolari.

Procesoarele Intel de generatie a 8-a si a 9-a ar urma sa beneficieze de aceste reduceri, iar partenerii companiei americane ar fi fost deja instiintati in legatura cu ele. Interesant este ca si unele placi de baza ar urma sa aiba parte de reduceri in baza dorintelor celor de la Intel de a fi mai competitivi cu AMD, ceea ce e o veste foarte buna.

Intel are in momentul de fata procesoare ce sunt cu pana la aproximativ 20%, daca nu mai mult in unele cazuri, mai scumpe decat cele echivalente de la compania AMD. Reducerile de preturi ar creste cu siguranta concurenta in acest segment, si ar aduce o crestere de vanzari pentru cei de la Intel, insa ramane de vazut ce se va alege in final de planurile lor.

“Intel is planning to cut prices of its eighth- and ninth-generation desktop processors by 10-15% and has already notified its downstream PC and motherboard partners, according to sources from motherboard players.”