Apple ANULEAZA Proiectul unei Camere REVOLUTIONARE pentru iPhone

apple camera revolutionara iphone

Apple a decis sa anuleze un proiect cu o companie britanica in baza caruia se dezvolta o camera revolutionara pentru telefoanele iPhone, spre dezamagirea tuturor fanilor. Nanoco este compania cu care Apple lucra pentru a dezvolta un nou tip de senzor de imagine pentru camera iPhone, el fiind bazat pe tehnologia quantim dot.

Senzorul de imagine ar fi permis o mult mai eficienta captare a luminii pentru inregistrarea de poze si mai bune in conditii de luminozitate scazuta folosind iPhone. Problema este ca desi acesti senzori sunt foarte buni, sunt si foarte scumpi de produs, asa ca Apple a decis sa renunte la idee pentru viitoarele modele de telefoane iPhone, cel putin deocamdata.

Contractul dintre Apple si compania britanica ar fi avut o valoare de cateva zeci de milioane de dolari, insa se pare ca in Cupertino planurile sunt complet altele. Desigur ca n-ar fi neasteptat sa vedem ca Apple va implementa oricum tehnologia in iPhone intr-un an, sau doi, in baza unui “proiect propriu”, dar ramane de vazut ce va face.

“Nanoco first announced its contract with a ‘large, undisclosed US listed corporation’ in 2018, and said in January the contract had been renewed for another year. The deal included the customer funding the expansion of the British firm’s production facilities in Cheshire, and was worth [17.1 million pounds ($21.7 million)] over two years, more than half of its revenues.”