Apple Pay Romania. Iata CATI Oameni au Activat Sistemul la ING

Apple Pay Romania. Iata cati oameni au activat pana acum sistemul de plati mobile pe iPhone, iPad, Mac, si ce asteptari sunt pentru anul 2020.

apple pay ing activari

Apple Pay a fost lansat in Romania de catre compania Apple, patru banci partenere permitand activarea cardurilor in sistemul de plati mobile, iar separat au fost oferite si alte servicii financiare. Interesul vis-a-vis de sistem a fost foarte mare, astfel ca ieri dimineata, la cam o ora dupa ce v-am anuntat despre lansarea Apple Pay in Romania, si a inceput sa afle lumea, la ING 1000 de clienti activasera deja sistemul de plati mobile.

Pana la amiaza cifra crescuse la 10.000 de clienti, iar pana la ora 18:00 s-a ajuns la 23.000 de clienti ING care au activat Apple Pay in Romania, o cifra foarte buna pentru o tara ca a noastra. Nu stiu care sunt cifrele de la Banca Transilvania, sau Unicredit Bank, insa imi imaginez ca si acolo exista cateva zeci de mii de clienti care au facut activarea, primii asteptandu-se la sute de mii de clienti activi in sistem in cursul anului 2020.

Apple Pay Romania. Iata CATI Oameni au Activat Sistemul la ING

Apple Pay a fost asteptat de multa lume in tara noastra, unii au facut activarea serviciului prin Revolut inainte de lansarea la banci, iar altii au facut-o acum, si cu totii ne putem bucura de plati mult mai simple in magazine. Apple Pay va trece cu siguranta de 100.000 de utilizatori activi in Romania peste vara, ceea ce poate ca ar face tara noastra mai importanta pentru Apple, in ideea de a ne oferi mai multe servicii mai rapid.

Apple Pay are anuntate lansari si la BCR, sau Raiffeisen Bank, in urmatoarele luni, iar BRD si CEC ar putea sa lanseze deasemenea suportul pana la sfarsitul acestui an, daca isi doresc intr-adevar sa faca asta. Bancile de obicei sunt cam reticente sa accepte sisteme ca Apple Pay deoarece nu au prea mult control asupra lor, e vorba de o implementare terta, si prefera sa-si lase clientii fara servicii, decat sa le ofere ceea ce isi doresc.

Apple Pay in Romania a inceput destul de bine, ramane de vazut cum vor sta lucrurile, si daca Apple va decide sa ofere si Apple Pay Cash in curand.