Apple a CRESCUT Productia iPhone dupa Sanctiunile Huawei

apple productie iPhone huawei

Apple a crescut productia iPhone dupa ce Huawei a avut sanctiuni dure impuse impotriva sa de catre SUA, ceea ce sugereaza faptul ca inclusiv americanii se asteptau ca vanzarile chinezilor sa fie afectate. Cresterea productiei este modesta, conform analistilor, de doar 1 milion de unitati, deci am putea vorbi doar despre optimism al Apple vis-a-vis de popularitatea iPhone.

Chiar si asa, potrivirea intre aplicarea sanctiunilor impotriva Huawei si cresterea productiei iPhone nu a fost trecuta cu vederea de catre analisti, si pe buna dreptate. Foarte multa lume a spus ca SUA a aplicat sanctiuni atat de dure impotriva Huawei tocmai pentru a ajuta Apple, deci probabil vor aparea si mai multe teorii conspirationiste de acum incolo.

Telefoanele iPhone au avut parte de cateva luni cu vanzari foarte proaste, iar cei de la Apple n-au gasit solutii care sa ii ajute intr-adevar sa treaca peste probleme. E putin probabil ca aceasta crestere a productiei sa rezolve ceva, dar este cert faptul ca Huawei a inregistrat scaderi masive ale vanzarilor, aparent de 40% la nivel international.

” … production estimates published by Cowen predict a modest increase in iPhone assemblies and shipments, up 40 million, in the quarter ending in June. Cowen had originally estimated 39 million iPhones to be built this quarter. Cowen postulates that Apple is responding to increased demand for the iPhone in some markets, following the Trump administration’s recent decision to ban sales of technology and components from the U.S. to companies like Huawei.”

1 COMENTARIU