Europa isi Dezvolta Propriile Rachete Spatiale Reutilizabile

europa rachete spatiale reutilizabile

Europa isi dezvolta propriile rachete spatiale reutilizabile, pentru a avea o alternativa la rachetele create de catre SpaceX, compania fondata de catre co-fondatorul Tesla, Elon Musk. Avand in vedere ca incepe sa existe concurenta tot mai mare in aceasta piata, dar si ca e nevoie de rachete care sa poata fi reutilizate, Europa investeste masiv in asta.

Comisia Europeana a aprobat un proiect care se va derula pe o perioada de trei ani de zile, el avand denumirea RETALT, si urmand a aduce primele rachete spatiale reutilizabile facute de europeni. Doar 3 milioane de euro au fost alocati pentru acest proiect, insa cei de la Comisia Europeana par sa fie deparere ca exista sanse ca proiectul sa aiba succes.

Daca va fi asa, atunci Europa va fi mult mai competitiva in ceea ce priveste trimiterea de sateliti in spatiul cosmic, dar si in efectuarea de zboruri mai dese in spatiu. Desigur ca e nevoie ca proiectul sa fie un real succes pentru ca totul sa se intample, insa avand in vedere ca rareori se investesc bani fara cap, Comisia Europeana cel mai probabil stie ce va primi.

“This month, the European Commission revealed a new three-year project to develop technologies needed for two proposed reusable launch vehicles. The commission provided €3 million to the German space agency, DLR, and five companies to, in the words of a news release about the project, “tackle the shortcoming of know-how in reusable rockets in Europe.” This new RETALT project’s goals are pretty explicit about copying the retro-propulsive engine firing technique used by SpaceX to land its Falcon 9 rocket first stages back on land and on autonomous drone ships.”