Huawei. Produsele sunt Foarte USOR DE SPART de catre Hackeri

Huawei. Produsele companiei chinezesti sunt foarte usor de spart, conform unor noi dezvaluiri facute cu privire la companie, iata cat de grava este situatia.

Huawei vulnerabilitati

Huawei. Produsele companiei sunt foarte usor de spart de catre hackeri, conform unei analize facute pentru acestea de catre o companie specializata in securitate cibernetica, si pericolul este foarte mare. Compania din SUA a analizat software-ul folosit in sute de modele de echipamente pentru companii vandute de catre compania Huawei, si in 50% dintre ele a gasit cel putin o vulnerabilitate majora care putea fi exploatata de catre hackeri pentru a obtine acces la datele din ele.

Huawei. O acuzatie si mai grava vine de la un oficial al Casei Albe, acesta punand ca de peste un deceniu compania chinezeasca a tinut portite de acces prin care putea accesa datele din echipamentele vandute in afara Chinei. In baza accesului pe care-l are in aceste dispozitive, compania chinezeasca poate sa modifice inclusiv bazele de date locale din ele, ceea ce poate lasa clientii fara informatii importante pe care le aveau stocate acolo.

Huawei. Produsele sunt Foarte USOR DE SPART de catre Hackeri

Huawei. Ca accesul la echipamentele de telecomunicatii al chinezilor exista si compania nu face absolut nimic pentru a-si rezolva problemele stiam deja, insa ca 1 din 2 versiuni de software din echipamente are vulnerabilitati, nu stiam. Practic, daca firma de securitate cibernetica nu minte, atunci 50% dintre produsele Huawei au cate o vulnerabilitate care permite exploatarea lor de catre hackeri, ceea ce este extraordinar de grav, din pacate.

“Telecommunications gear made by China’s Huawei Technologies Co. is far more likely to contain flaws that could be leveraged by hackers for malicious use than equipment from rival companies. Over half of the nearly 10,000 firmware images encoded into more than 500 variations of enterprise network-equipment devices tested by the researchers contained at least one such exploitable vulnerability, the researchers found….

Huawei. Acuzatiile care i se aduc din nou companiei chinezesti sunt foarte grave, de ambele parti, iar asta pentru ca vorbim pe de o parte de mari probleme de securitate, si pe cealalta de vulnerabilitati extrem de grave. Indiferent cum privim situatia, Huawei este prezentata iar ca o companie ale carei produse trebuie evitate de catre oricine este interesat sa cumpere echipamente de telecomunicatii, desi asta nu se prea intampla in realitate, compania avand mare succe scu cele 5G.

Huawei. Problemele pe care le descopera americanii cu echipamentele 5G ale companiei chinezesti nu par sa conteze mai deloc pentru cei care vor sa faca retele 5G, iar cata dreptate au expertii vom afla abia peste cateva luni.