Acesti Ochelari iti vor face Viata mai USOARA Urmarindu-ti Ochii

Un grup de cercetatori ai universitatii Stanford au reusit sa creeze o pereche de ochelari care pot sa urmareasca in mod automat privirea ta, pentru a focaliza fix unde te uiti tu. Ochelarii sunt ganditi pentru oamenii care deja poarta ochelari de vedere, si au menirea de a imbunatati focalizarea la apropiere, ceva ce pune probleme pentru multi.

Lentilele acestor ochelari sunt pline c lichid, care se contracta, sau extinde, in functie de locul in care se concentreaza privirea noastra, si puteti vedea in clipul video de mai sus cum arata totul. Desigur ca este folosit si un software special, plus camere, pentru a urmari miscarile ochilor nostri, si a determina punctul spre care se concentreaza privirea.

Deocamdata tehnologia din spatele acestor ochelari este departe de a fi implementata intr-o pereche de ochelari de vedere care sa poata fi purtati zilnic. Totusi, pe masura ce tehnologia va avansa, vor putea fi creati ochelari mult mai usor de folosit de catre oricine, iar aceasta este o veste grozava pentru toata lumea.

“Researchers at Stanford University have created glasses that track your eyes and automatically focus on whatever you’re looking at. The authors note that, over time, our ability to refocus at near distances worsens as the lenses in our eyes stiffen. The condition, called presbyopia, typically kicks in at around age 45 and it affects more than a billion people. It’s a key factor as to why many of us need to start wearing reading glasses, progressive lenses or monovision glasses in middle age.”