App Store DISTRUGE Google Play in Veniturile Generate de Aplicatii

App Store continua sa domine Google Play din toate punctele de vedere cand vine vorba despre veniturile generate de catre aplicatiile disponibile in iOS si Android. Puteti vedea mai jos o estimare facuta de catre o companie americana cu privire la veniturile generate de magazine, iar diferenta este impresionanta.

App Store a generat in T1 2019 25.5 miliarde de dolari, cu 2.9 miliarde de dolari mai mult decat in T1 2018, Google Play ajungand la 14.2 miliarde de dolari, in crestere cu 22 miliarde. Desi Google Play are mult mai multe aplicatii decat App Store, tot Apple castiga cei mai multi bani, si are parte de cresterea mai mare in incasari.

App Store DISTRUGE Google Play venituri aplicatii

App Store si-a pierdut de mult suprematia in ceea ce priveste numarul de aplicatii disponibile, sau descarcarile lunare, dar nu si in ceea ce priveste incasarile. Google Play domina App Store acolo unde nu-i aduce absolut nimic, ramanand cu putin peste jumatate din banii pe care-i genereaza trimestrial App Store din vanzarile de aplicatii.

Atat in cazul App Store, cat si in cazul Google Play, o treime din aceasta suma ramane la Apple si Google, restul mergand la dezvoltatorii de aplicatii.