Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, Anunt UIMITOR pentru Romania

Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, sunt motivul unui anunt foarte important facut in Romania, iata ce au realizat pentru clienti operatorii de telecomunicatii.

Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, sunt in centrul unui anunt foarte important pentru Romania, care ne arata cat de mult au evoluat serviciile de care avem parte in momentul de fata in tara noastra. Mai exact, cei de la ANCOM au anuntat ca incidentele de securitate raportate de catre Digi Mobil, sau alti operatori de telecomunicatii, rezolva mult mai rapid incidentele de securitate care apar in timpul anului, ceea ce e o veste grozava.

Digi Mobil. Daca in anul 2017 era nevoie de 8 ore pentru ca un incident de securitate sa fie rezolvat de catre operatori, in 2018 media a scazut la 5 ore, deci o reducere la aproape jumatate in decursul unui an. Desi perioada de timp necesara pentru a rezolva un incident de securitate a scazut cu 3 ore, numarul acestora a crescut cu 66%, deci Digi Mobil, si restul operatorilor au parte de mai multe atacuri anuale impotriva infrastructurii.

Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, Anunt UIMITOR pentru Romania

Digi Mobil securitate incidente securitate
Numarul de clienti afectat de incidentele de securitate ale operatorilor telecom intre 2016 si 2018.

Digi Mobil. Puteti vedea in imaginea de mai sus care sunt cele mai afectate servicii de aceste incidente de securitate, iar telefonia mobila si SMS-urile sunt cele mai vulnerabile in fata acestui tip de probleme. In anul 2018 au fost inregistrate 556 de incidente cu impact semnificativ asupra securitatii si integritatii retelelor din tara noastra, milioane de clienti ai Digi Mobil, si celorlalti operatori de telecomunicatii, fiind afectati din cauza lor.

„Datele raportate arată că dacă în 2017, în medie, un incident de securitate era rezolvat în mai bine de 8 ore, anul trecut operatorii au reușit să reducă timpii de soluționare a incidentelor până la o medie de 5 ore. Pe de altă parte, numărul incidentelor de securitate a crescut cu 66% față de 2017. Cele mai multe conexiuni afectate de incidentele semnificative sunt cele de telefonie mobilă și SMS (peste 7,6 milioane de conexiuni), urmate de serviciile de internet mobil (peste 4,7 milioane de conexiuni), telefonie fixă (peste 1 milion de conexiuni) și internet fix (aproximativ 1 milion de conexiuni), cele mai puțin afectate fiind cele de retransmisie a programelor audiovizuale (aproximativ 438 de mii de conexiuni).”

Digi Mobil. In ceea ce priveste zonele cele mai afectate de catre aceste incidente de securitate, ei bine Constanta este pe primul loc, urmat de catre Dolj, Teleorman si Olt. Judetele cu cele mai putine incidente de securitate care au afectat clientii Digi Mobil, si ai celorlalte companii telecom, sunt Ialomita, Bihor si Salaj, interesul fiind, din cate se pare, mai mic pentru a provoca batai de cap pentru operatori in aceste zone geografice.

Digi Mobil. Era in care traim ne obliga sa fim mereu vigilenti pentru ca atacurile cibernetice au devenit “noul normal”, iar asta a pus in garda inclusiv companiile de telecomunicatii, car esi-au imbunatatit viteza cu care rezolva aceste probleme.