Problema GRAVA a Telefoanelor iPhone Dezvaluita de Google

O problema grava a telefoanelor iPhone a fost dezvaluita de catre compania Google, iar asta pune in pericol destul de multi utilizatori de produse ale Apple. Mai exact, inginerii care fac parte din echipa Project Zero a companiei Google au descoperit o vulnerabilitate care poate forta blocarea intermitenta a telefoanelor iPhone.

Apple a fost anuntata acum cateva zeci de zile despre aceasta problema serioasa a telefoanelor iPhone, ea fiind blocata incepand cu iOS 12.3, lansat in luna mai. Problema are legatura cu aplicatia Mesaje si iMessage, Apple stiind de ea inca din aprilie, iar telefoanele iPhone cu versiuni vechi decat iOS 12.3 raman in continuare vulnerabile.

Problema nu afecteaza doar telefoanele iPhone, ci si Mac-urile, un simplu mesaj trimis catre aceste produse ducand la o blocare si repornire a sistemului de operare. Problema mare e ca pe iPhone lucrurile nu revin la normal dupa o repornire a dispozitivului, singura solutie fiind o stergere completa a datelor de pe el.

Apple si-a dat din timp seama cat de grava este problema, si cat de rapid trebuie sa fie rezolvata, astfel ca telefoanele iPhone care au iOS 12.3 sunt in siguranta. Iata ce spun inginerii celor de la Google despre problema :

“On a Mac, this causes soagent to crash and respawn, but on an iPhone, this code is in Springboard. Receiving this message will case Springboard to crash and respawn repeatedly, causing the UI not to be displayed and the phone to stop responding to input. This condition survives a hard reset, and causes the phone to be unusable as soon as it is unlocked. The only way I could find to fix the phone is to reboot into recovery mode and do a restore. This causes the data on the device to be lost though.”