Huawei. ANUNTUL ULUITOR despre Apple ce te va FACE SA RAZI

Huawei. Un anunt uluitor despre compania Apple te va face sa razi, iata ce spune fondatorul companiei chinezesti in legatura cu cei din Cupertino astazi.

Huawei securitate apple razi

Huawei. Un anunt uluitor despre Apple te va face sa razi, iar asta pentru ca vine de la o companie care pana acum a avut grija sa nu respecte pe deplin utilizatorii si ceea ce le ofera acestora. Mai exact, fondatorul companiei Huawei, Ren Zhengfei, a afirmat ca Apple este “modelul sau de urmat” in ceea ce priveste modul in care trebuie protejate datele utilizatorilor care folosesc produsele vandute de catre compania sa.

Huawei. Afirmatia este surprinzatoare in intregul context al scandalului din SUA, dar si dupa ce am aflat ca s-au dovedit brese de securitate intentionate in echipamentele chinezilor, deci afirmatiile de acum sunt lipsite de fond. Desigur ca Ren Zhengfei nu prea mai are ce sa faca din moment ce SUA a aplicat sanctiuni atat de dure incat activitatea companiei a fost sever afectata, iar Huawei are nevoie de putina intelegere de la ei pentru a-si relua activitatea.

Huawei. ANUNTUL ULUITOR despre Apple ce te va FACE SA RAZI

Huawei. Ren Zhengfei a afirmat deasemenea ca nu a oferit vreodata datele clientilor catre guvernul chinez, chiar daca au cerut-o, altfel SUA ar fi avut dovezi clare ca acest lucru s-a intamplat, si le-ar fi publicat. Desigur ca e posibil ca SUA sa fi prezentat dovezi de acest gen catre aliatii sai, insa Huawei poate spune public orice din moment ce americanii n-au prezentat dovezi care sa le sustina afirmatiile, deci nu prea au ce sa conteste.

“We will never do such a thing. If I had done it even once, the US would have evidence to spread around the world. Then the 170 countries and regions in which we currently operate would stop buying our products, and our company would collapse. After that, who would pay the debts we owe? Our employees are all very competent, so they would resign and start their own companies, leaving me alone to pay off our debts. I would rather die. Data is owned by our customers, not us. Carriers have to track every user, otherwise no phone calls could be made. It’s a carrier’s duty to track user data. We, as an equipment provider, don’t track any data.”

Huawei. Chinezii spun deasemenea ca operatorii de telefonie mobila isi monitorizeaza constant utilizatorii, altfel nu le-ar putea oferi serviciile de telefonie mobila, dar ca ei nu au acces la respectivele date. In ciuda acestor lucruri, fondatorul Huawei da de inteles ca ar vrea sa protejeze si mai mult datele utilizatorilor, insa e greu de spus in ce masura ar putea reusi sa faca asta si sa recastige increderea fanilor.

Huawei. Pana acum am auzit foarte multe vorbe de la companie, si nimic in materie de fapte, iar asta probabil afecteaza si deciziile americanilor de a le oferi incredere si de a ridica sanctiunile impuse in luna mai.