Anuntul IMPORTANT al RCS & RDS pentru TOTI CLIENTII Romani

RCS & RDS a facut un anunt foarte important pentru toti clientii din Romania, iata ce a spus operatorul, si cat de buna este vestea pentru toata lumea.

RCS & RDS liga 1
RCS & RDS va transmite meciurile de fotbal din Liga 1 pe DigiSport si in urmatorii 5 ani

RCS & RDS a facut un anunt extrem de important pentru toti clientii din Romania in cursul zilei de ieri, si daca folosesti serviciile operatorului, este foarte bine sa stii ceea ce se intampla. In urma licitatiei pentru drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal din Romania, RCS & RDS a anuntat ca posturile de televiziune DigiSport urmeaza sa transmita meciurile de fotbal din tara noastra in urmatorii 5 ani, continuand traditia de pana acum.

RCS & RDS nu este limitat doar la Liga 1, iar asta deoarece de anul trecut postul de televiziune a inceput sa transmita inclusiv meciurile din Champions League, dar si din mai multe alte ligi de fotbal straine. Desigur ca si turneele de tenis la care participa jucatoarele romane sunt transmise intr-o anumita masura de catre cei de la RCS & RDS pentru clienti, impreuna cu multe alte competitii sportive importante de pe intreaga planeta.

RCS & RDS va transmite meciurile de fotbal din Liga 1 pe DigiSport si in urmatorii 5 ani

RCS & RDS este una dintre companiile care va contribui la adunarea sumei de 28 de milioane de euro, care trebuie platita anual pentru drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal din Romania, o parte din bani ajungand si la cluburi. Suma este cu doar 500.000 de euro mai mare decat cea platita pentru licenta anterioara pentru drepturile TV, insa nu cei de la RCS & RDS au cumparat-o, ci compania care detine posturile de televiziune Look TV.

Este clar că principala sursă de venit pentru cluburile din Liga 1 este reprezentată de drepturile de televizare. Este ceea ce se întâmplă şi la nivel internaţional. E o dependenţă de 40% de drepturile de televizare, la primele 40 de cluburi din lume. Trebuie să obligăm cluburile ca o anumită sumă, din drepturile de televizare, să se ducă în academiile de fotbal. Actualul contract expiră la finalul acestui sezon, ceea ce înseamnă că în martie-aprilie ar trebui să avem alt contract. Avem deja discuţii cu actualii deţinători de drepturi media. Suntem destul de avansaţi. Suma va fi de 27.5 milioane de euro, plus TVA. Contractul va fi semnat tot pe 5 ani.

Banii platiti pentru televizarea meciurilor de fotbal sunt esentiali pentru cluburile din Romania, majoritatea bugetului acestora fiind compus din aceasta suma, din pacate pentru noi. Cei de la RCS & RDS transmit de cativa ani buni meciurile de fotbal din Liga 1, iar posturile de televiziune pe care le-au creat au pornit de la aceasta premisa, foarte multi dintre clienti alegand serviciile operatorului tocmai pentru ca transmite si aceste meciuri.

Acestea fiind spuse, daca sunteti fani ai fotbalului, atunci inclusiv in urmatorii 5 ani veti avea ocazia de a vedea meciurile de fotbal din Liga 1 pe posturile de televiziune DigiSport.